Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overdonderd BNN: Afwijzing senaat is ons einde

Indien de Eerste Kamer medio juni niet instemt met de halvering van de ledeneis voor publieke omroepen, betekent dat zeker het einde voor BNN. Dat benadrukte voorzitter G. Timmer zondag in het AVRO-mediaprogramma Antenne 2. Timmer ziet geen enkele mogelijkheid om de omroep te behouden wanneer de wetswijziging door de senaat wordt geblokkeerd.

BNN voelt zich ‘totaal overdonderd’. In Hilversum overheerst ‘woede en onbegrip’, maar Timmer wil die emoties intern houden: “Het is niet aan mij om het staatsrecht omver te schoppen. Alleen feitelijk is wel dat (..) er vanuit de politiek geen enkel geluid is gekomen van ‘BNN, wees nou nog maar niet zo zeker van je zaak’. Dan wordt je wel lichtelijk zand in de ogen gestrooid.”

De omroepvoorzitter waarschuwde dat alle omroepverenigingen de komende jaren last zullen krijgen van veranderingen in de samenleving, waardoor ledentallen van boven de 300.000 niet houdbaar zijn. Tijdens het radioprogramma werd de campagne ‘BNN moet blijven!’ gelanceerd.[Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten