Headlines uit de krant: woensdag 5 mei

Telecombedrijf Versatel, al eigenaar van een WLL-licentie voor draadloze communicatie, heeft interesse in een aandeel in Digitenne, mocht er een veiling komen. Dat zegt de woordvoerster van Versatel.

Versatel schaart zich met een pleidooi voor een openbare aanbesteding, dan wel veiling in het rijtje tegenstanders van de vergroting van het aandeel van KPN in Digitenne. Lees verder

RAI
De president-directeur van de Italiaanse staatstelevisie (RAI), Lucia Annunziata, heeft dinsdag haar vertrek aangekondigd. De heeft hiertoe besloten uit protest tegen de toenemende druk vanuit de regering-Berlusconi. De druppel die voor haar de emmer deed overlopen, was de benoeming van nieuwe personen in de leiding van de RAI. Die komen volgens Annunziata neer op ‘bezetting van de zender’ door vertegenwoordigers van de centrumrechtse regering, Lees verder 

Media
Door de enorme concurrentie tussen diverse media gaat de kwaliteit van de berichtgeving in Nederland achteruit. Het gevolg is dat de basis voor de persvrijheid steeds verder erodeert. Dat zei minister Donner (Justitie) maandag in Amsterdam tijdens een congres over persvrijheid. Op de bijeenkomst in De Rode Hoed werd de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag van de Persvrijheid (3 mei) gevierd, net als het 120-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Lees verder

Pers
De journalistiek laat zich te gemakkelijk gebruiken door de voorlichting- en pr-industrie van de overheid en het bedrijfsleven. Ook spelen in de reisjournalistiek commerciële motieven mee. Deze ontwikkelingen knagen aan de persvrijheid in Nederland. Lees verder

RAM
,,Dit was RAM, een programma over kunst en cultuur voor een intelligent publiek, dag!”, zo kondigde gisteren VPRO-presentator George van Houts af. De provocatie was duidelijk gericht aan het adres van TV3 (NPS), dat inderdaad de eerste week ernstig teleurstelde. Lees verder