Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kamervragen over radiofrequenties

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot heeft samen met zijn D66-collega Bert Bakker Kamervragen gesteld aan minister Brinkhorst van Economische Zaken over mogelijke belemmeringen van het gebruik van frequenties op de Middengolf.

Vorig jaar juni zijn een aantal middengolf frequenties verdeeld. De frequenties moeten per 1 juni 2004 in gebruik zijn genomen volgens de zendvergunningen. Volgens betrokken ondernemingen zijn er echter een aantal zaken die ingebruikname verhinderen zoals het ontbreken van opstelpunten voor zendmasten

Maar ook de monopolie positie van Nozema. De Nozema kan als enige middengolfzenders aanbieden en de tarieven zijn ruim twee maal zo hoog als in de buurlanden. Ondanks de inspanningen van de vergunninghouders konden tot dusver maar vier middengolf-frequenties in bedrijf worden genomen. Het in de lucht brengen van de overige acht frequenties vraagt meer tijd.

Lees verder in het Zero Base Dossier

Gerelateerde berichten