Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontvoerder mede dankzij Deventer FM herkend

Lokale omroep Stadsradio Deventer FM heeft een rol gespeeld bij het identificeren van de ontvoerder van het meisje Wei Wei Hu. Het daderprofiel van de vermoedelijke verdachte werd afgelopen maandag enkele keren genoemd in de uitzending van het lokale nieuws op deze zender.

Een vrouwelijke luisteraar herkende in het uitgezonden signalement op de zender haar broer. Ze is vervolgens met een foto van haar broer naar het politiebureau in Deventer gegaan, tot grote verbazing van de dienstdoende agenten. Eerder al was bij de familie bekend dat de broer, die wegens een eerder vergrijp in een gesloten inrichting verbleef, niet was teruggekeerd na een verlof. Naar aanleiding van de actie van de vrouw heeft de recherche een meer nauwkeurig daderprofiel van de ontvoerder van Wei Wei Hu kunnen samenstellen. Vervolgens liep de man in Duitsland tegen de lamp bij een routinecontrole. Het meisje kon toen worden bevrijd.

De medewerkers van Deventer FM zijn verheugd dat ze een (weliswaar kleine) rol hebben kunnen spelen in deze zaak. Het geeft volgens de omroep het belang aan van de informatievoorziening via de lokale omroep. Hieruit blijkt ook het belang van het brengen van meer dan alleen lokaal nieuws, omdat op het moment van de ontvoering en in de periode daarna nog niet duidelijk was dat de dader uit Deventer kwam. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten