Zoek
Sluit dit zoekvak.

UK: Hill en Hirst nieuwe presentatoren Hit 40

Vanaf volgende maand zullen Katy Hill en Simon Hirst de nieuwe gezichten, maar vooral ook de nieuwe stemmen zijn van de Hit40 UK. Na 11 jaar de lijst te hebben gepresenteerd, neemt Neil Fox op zondagmiddag 30 mei afscheid van de populairste hitlijst van het Verenigd Koninkrijk en telt hij af naar zijn 297e nummer 1. Zijn eerste nummer 1, Take That met Pray,  kondigde hij op 7 juli 1993 aan.

Neil Fox over zijn afscheid: “Ik heb de Top 40 meer dan tien jaar lang gepresenteerd en het is waanzinnig hoe de muziek is veranderd. Ik heb de ontwikkeling van Take That, de Spice Girls, Brit Pop, de explosie van Dance music en nu het grote succes van R&B meegemaakt. Nu is het tijd om mijn taak over te geven aan een geweldig team. Ik kijk er naar uit om vanaf het strand naar hun eerste show te luisteren.”
 
Katy Hill (33) en Simon Hirst (28) zijn beiden geen onbekende in de radiowereld. Hill is elke zaterdagmiddag te horen op 95.8 Capital FM in Londen. Daarnaast presenteerde ze populaire TV-programma’s als “Live and Kinking”en “Holiday”. Hirst presenteert dagelijks de ochtendshow op Galaxy 105 in Yorkshire. Vorig jaar viel hij al een keer in voor Fox tijdens de Hit40 UK. Hill en Hirst zullen gewoon doorgaan deze radioprogramma’s. Neil Fox blijft gewoon elke werkdag tussen 16 en 19 uur te beluisteren op Capital FM.
 
De Hit40 UK is de best beluisterde hitlijst van Engeland. De lijst werd in 1984 opgericht als “The Network Chart” met het doel om landelijke adverteerders te trekken naar lokale radiostations. In de jaren ’90 ging de lijst door het leven als Pepsi Chart. Op dit moment wordt de Hit40 UK via ruim 100 lokale radiostations in het Verenigd Koninkrijk simultaan uitgezonden op zondagmiddag. [R.S.]

 

Gerelateerde berichten