Search
Close this search box.

70 procent ontvangt dit jaar digitale etherradio

Nederland loopt achter als het gaat om Digital Audio Broadcasting (DAB). Waar in de ons omringende landen de verkoop van digitale radio’s explosief stijgt, is in Nederland nog maar een paar maanden geleden de eerste zender opgetuigd. Maar daar komt nu snel verandering in.

Volgens beleidsadviseur Hans Bakhuizen van Publieke Omroep kan voor het einde van dit jaar 70 procent van de Nederlandse bevolking het hoogwaardige hifi-geluid van digitale radio ontvangen. Er is ruimte voor acht Nederlandse publieke radiostations, die in bijna CD-kwaliteit te ontvangen zijn, sommige met Surround Sound. En er zijn plannen voor twee nieuwe ‘DAB-only’ stations. Bij de commerciële omroepen blijft het vooralsnog stil. Lees verder

Gerelateerde berichten