Dag en nacht Elvis Presley op de radio

Een Amerikaanse radiozender gaat vanaf vrijdag continu muziek van Elvis Presley laten horen. Het is voor het eerst dat een zender 24 uur per dag, zeven dagen per week exclusief aan één artiest wordt gewijd.

Het speciale satellietkanaal Elvis Radio begint met een live-uitzending vanuit Memphis (Tennessee), waar de Amerikaanse ster opgroeide en in 1977 stierf. Naar verwachting komen daar begin volgende maand duizenden fans bijeen om te gedenken dat 50 jaar geleden de eerste single van The King verscheen: That’s All Right. De zender wil een snelle herhaling van dezelfde Elvis-liedjes voorkomen door niet alleen de hits te draaien. Elvis Radio komt ook met de b-kanten van singles, onbekend werk, filmmuziek en live-opnamen. ‘Elvis zou van trots hebben gestraald om zijn eigen zender’, aldus zijn weduwe Priscilla in een verklaring. [Telegraaf/Radio.NL]

Gerelateerde berichten