Headlines uit de krant: dinsdag 15 juni

De voorbeschouwing op de wedstrijd Nederland – Duitsland van voetbaliconen Johan Cruijff en Franz Beckenbauer is dinsdagavond rechtstreeks in beide landen te zien. Zowel de NOS als het Duitse ZDF zendt de bespiegelingen van de kenners uit, meldde NOS Hoofd Sport, M. Nooter, maandag.

Het gesprek tussen de twee is in het Engels. De Duitsers laten een tolk de onnavolgbare analyses van Cruijff en de commentaren van Beckenbauer synchroon meevertalen. De Nederlandse programmamakers geven na afloop van de tweespraak een korte samenvatting in het Nederlands van de vooruitblik op het duel. De gezamenlijke voorbeschouwing is een ideetje van het ZDF, legt Nooter uit. Lees verder

Voetbal
RTL5 zendt met ingang van het nieuwe seizoen geen live wedstrijden uit de Engelse en Duitse competitie meer uit. Die zijn commercieel niet meer interessant genoeg, zei maandag een woordvoerder van de zender. Lees verder

YorinFM
Rob Stenders (39) en Robert Jensen (31). De eerste dj komt bij Vara Radio vandaan, de tweede keert na een jaar Noordzee FM weer terug bij Yorin FM. En als het aan hen ligt wordt hun nieuwe thuisbasis het best beluisterde radiostation van Nederland. Beiden reisden afgelopen weekend af naar Portugal, om zo goed mogelijk de prestaties van ‘onze’ voetballers te kunnen volgen. Lees verder

EO
Ruim 32.000 jongeren kwamen naar het Gelredome in Arnhem voor de 30ste jongerendag van de Evangelische Omroep. Ze namen met een brok in de keel afscheid van Bert van Leeuwen, die de toogdag 12 jaar presenteerde. ,,Ik geef jullie nog één keer 30 seconden om Bert toe te juichen”, roept een lyrische Andries Knevel naar publiek in het Arnhemse Gelredome. Een oorverdovend gegil is het gevolg. Lees verder

Internetradio
Deventer heeft een internetradiozender. Radio Koekstad houdt vandaag een open dag om iedereen te laten kennismaken met het fenomeen internetradio. ‘We hebben een website met audiostream die voor iedereen te beluisteren is‘, legt d.j. Peter, tevens de man van de technische dienst, uit. Iedereen met een internetverbinding kan luisteren naar de Nederlandstalige en Duitse polkamuziek van Radio Koekstad. Het principe is hetzelfde als dat van Radio 1, 2 en 3, maar dan via internet. Lees verder

Gerelateerde berichten