Search
Close this search box.

Journaal en NOVA gaan samen nieuwsblok maken

Actualiteitenrubriek NOVA en het NOS Journaal gaan gezamenlijk een nieuwsuitzending van een half uur verzorgen op de zaterdagavond. Dat staat in een plan dat de hoofdredacteuren van de beide programma’s hebben geschreven op verzoek van netcoördinator L. van der Meulen van Nederland 3.

Nu vullen NOVA en het Journaal samen nog ruim een uur op zaterdagavond. Van der Meulen wilde de zaterdageditie van NOVA helemaal schrappen om meer ruimte te creëren voor dramaproducties. Dat idee schoot de redactie van het actualiteitenprogramma in het verkeerde keelgat.

Hoofdredacteur C. Kuyl van NOVA gaat ,,onder voorwaarden” akkoord met een kortere uitzendtijd. Over de details wilde Kuyl niet uitweiden. De netcoördinator moet de ideeën nog goedkeuren.[Planet.nl/Radio.NL]

Gerelateerde berichten