Search
Close this search box.

Ruim zeven miljoen mensen zien verlies Oranje

Iets meer dan zeven miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar het verloren duel van het Nederlands Elftal tegen Tsjechië. Dat blijkt zondag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. De voorbeschouwing op de wedstrijd trok bijna drie miljoen televisiekijkers. Nog iets meer mensen zagen eerder op de avond Duitsland gelijkspelen tegen Letland.

Het aantal televisiekijkers tijdens de wedstrijd lag lager dan dinsdag. Toen keken ongeveer 7,5 miljoen mensen naar het duel tussen Nederland en Duitsland. Dat eindigde in 1-1. Doordat de Duitsers zaterdag niet verder kwamen dan 0-0 tegen Letland, heeft ook Nederland nog altijd een kans door te gaan naar de kwartfinale. Oranje moet dan woensdag wel zelf van de Letten winnen, terwijl Tsjechië niet mag verliezen van de Duitsers. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten