Search
Close this search box.

Toekomst Radio 3FM

3FM Serious Radio start op zaterdag 4 september 2004 met een aantal nieuwe middag- en avondprogramma’s. Het is de volgende stap in de herprofilering van de zender, die vorig jaar september is ingezet.

Het muziekaanbod van de zender wordt momenteel verder aangescherpt. De focus op het pop/rock genre wordt nog duidelijker en herkenbaarder. Verder wordt er meer ruimte in het format gecreëerd voor muziek van Nederlandse bands en artiesten. 

Muziek
Radio 3FM is het station met een brede muziekkeuze maar gaat zich binnen die breedte duidelijker profileren. De basis van het format is Pop/Rock, met artiesten en bands als Coldplay, Kane, Pink, Nelly Furtado, Keane en Lenny Kravitz. Maar Radio 3FM blijft andere belangrijke genres als Dance, Alternative en Urban op de voet volgen. 3FM was al het station waar beginnende Nederlandse bands en artiesten als eerste te horen waren, maar die muziek komt vanaf dit najaar nog beter tot zijn recht. 3FM neemt zijn taak als Nederlands publiek popstation serieus. Al met al is er meer muziek te horen, gericht op een groot publiek tot 35 jaar.

Eigen opleiding
Radio 3FM werkt op het ogenblik hard aan een nieuwe programmering voor de middag en de vooravond die vanaf september 2004 moet staan. Het is nog niet bekend welke DJ’s een plaats krijgen. Duidelijk is wel dat 3FM veel talenten haalt uit zijn eigen opleiding. De zender investeert veel tijd en moeite in het opleiden van DJ-talent. Dat heeft top DJ’s als Gerard Ekdom en natuurlijk Giel Beelen opgeleverd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten