Headlines uit de krant: donderdag 29 juli

Tv-klusjesman Nico Zwinkels probeert via verschillende juridische procedures aan te tonen dat hij niet schuldig is aan seksuele intimidaties. In een tweede procedure wil hij diverse betrokkenen en Hilversumse kopstukken horen.

Eerder kondigde Zwinkels al een kort geding aan tegen het weekblad Privé, dat de beschuldigingen van een vroegere styliste van het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin over seksuele intimidaties verhalen in de wereld bracht. Lees verder 

Harmen
Presentator Harmen Roeland (52) is het gezichtsvermogen aan zijn linkeroog kwijt als gevolg van straatgeweld. Dat vertelde hij woensdag, nadat een drie uur durende operatie op dinsdag geen positief resultaat had gehad. Roeland werd op 17 juli op de pont over het IJ aangevallen door een ,,verwarde man” die hem met de achterkant van een zaklantaarn in het oog sloeg. Lees verder 

SBS
SBS Broadcasting, in Nederland eigenaar van de tv-zenders SBS6, Net5 en Veronica, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een stijging van de nettowinst geboekt met 12 procent van 16,2 miljoen euro tot 18,1 miljoen euro. In het eerste kwartaal leed SBS nog verlies. Over de eerste helft van het jaar was er een stijging van de nettowinst van 7,6 miljoen euro tot 14,2 miljoen euro. De omzet groeide in het tweede kwartaal met 21 procent van 154,9 miljoen euro tot 187,2 miljoen euro en over het eerste halfjaar eveneens met 21 procent, van 270,6 tot 327,9 miljoen euro. Dat heeft het beursgenoteerde omroepbedrijf woensdag bekendgemaakt. Lees verder 

ANP
Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en persbureau Reuters hebben een alliantie gesloten op het gebied van financieel nieuws. Ze gaan vanaf oktober een Nederlandstalige nieuwsdienst aanbieden voor professionele gebruikers in de financiële wereld naast de bestaande Engelstalige dienst. Lees verder

Westbroek
De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van Broos Schnetz en Henk Westbroek tegen de Volkskrant ongegrond verklaard. De partijvoorzitter van Leefbaar Utrecht, Schnetz, en de oud-fractievoorzitter, Westbroek, beklaagden zich, omdat de krant geen wederhoor had toegepast in een interview met de toen scheidend hoofdredacteur van het Utrechts Nieuwsblad, René van Zanten. Hierin zegt Van Zanten dat Schnetz en Westbroek anderen intimideren, als zij het idee hebben dat zij niet op hun hand zijn. De raad boog zich over de vraag of in dit geval sprake was van een ernstige beschuldiging tegen de twee Utrechters, en of de Volkskrant grenzen heeft overschreden door geen wederhoor toe te passen. Lees verder
 
Opsporing
Bureau Hengeveld, de Utrechtse regionale versie van Opsporing Verzocht is een succes. Eenderde van de zaken die het programma het eerste seizoen behandelde, werden opgelost. Het programma is een samenwerking tussen de politieregio Utrecht en RTV-Utrecht. De naam is afgeleid van de locatie waar het wordt opgenomen: de studio RTV-Utrecht. Lees verder

MP3

De Russische site Allofmp3 biedt muziek spotgoedkoop aan. Uitstekende zaak, vindt de Conumentenbond. Helemaal fout, vindt de Stichting Brein. Op Allofmp3.com kun je goedkoop downloaden, met behulp van downloadtegoeden van vijf dollar. Muziek kost één, twee of vier cent per megabyte, afhankelijk van de gewenste kwaliteit. Behalve in mp3-formaat is de muziek ook te koop in Windows Media en in ‘lossless’-compressie om uit te pakken met de oorspronkelijke cd-kwaliteit. Lees verder