Kort nieuws op vrijdag 2 maart 2001

07.00 uur

Nieuwe presentator Klaas van der Eerden debuteert in Het Klokhuis. Hij heet Klaas van der Eerden, is 25 jaar oud en treedt als cabaretier met zijn one-man show door het hele land op. Sinds september vorig jaar worden afleveringen met Klaas als presentator van Het Klokhuis opgenomen. Op zaterdag 3 en zondag 4 maart maakt hij op het scherm zijn debuut. In de eerste aflevering probeert hij zich – al rappend – het vak van glazenwasser eigen te maken. Daarbij gaat het rappen hem vooralsnog beter af dan het ramen lappen. Vanaf begin maart zal Klaas met regelmaat als presentator in Het Klokhuis te zien zijn.

Radio Horizon, de lokale omroep van Heeze-Leende, krijgt waarschijnlijk een nieuw onderkomen in Sportcentrum De Pompenmaker in Heeze. Tevens ontvangt de zender nog een overheidsbijdrage van bijna negentienduizend gulden. Dat blijkt uit voorstellen van B. en W., waarover de raadscommissie Welzijn van Heeze-Leende maandag vergadert. Op dit moment is het lokale radiostation ondergebracht naast de brandweerkazerne. Omdat de brandweer op termijn een nieuw onderkomen krijgt aan het Biesven, moet ook voor Horizon een andere huisvesting gezocht worden.

Vanaf 5 maart zal de AVRO in het dierenprogramma Alle Dieren Tellen Mee tien weken lang een cursus vogels kijken uitzenden. Daarin is te zien en mee te beleven hoe boeiend deze hobby is. De opnamen zijn gemaakt in natuurgebieden van Stichting Het Groninger Landschap maar ook in de achtertuin van een cursist, de vesting Bourtange en op andere onverwachte plaatsen. In de uitzendingen van ‘Alle Dieren tellen mee’ is tien weken lang een blokje van tien minuten opgenomen over hoe, waar en vooral wanneer vogels te zien zijn.

Ab Normaal dingt naar hoge kijkcijfers. Nederland wordt vanaf 5 april onveilig gemaakt door Ab Normaal. Zijn geestelijke vader Toon van Driel (rechts) en Cees Vrisekoop als man van de merchandising namen gisteren alvast een voorschot op het tv-debuut van het opgefokte konijn. Striptekenaar Toon van Driel aarzelt niet hem als geestelijke vader een eikel van jewelste te noemen. Soms zo grof in de mond dat ouders er beter aan doen hun opgroeiende dochters binnen te houden als Ab Normaal in de buurt is. Maar binnenkort valt er moeilijk aan dit opgefokte konijn te ontsnappen. Veronica laat de creatuur van Toon van Driel dertien weken lang los op tv-kijkend Nederland. Lees hier verder

De damens van Pussycat, zeer bekend van de countryhit Mississipi 25 jaar geleden, gaat weer optreden. Sinds de band zich in 1985 ophief, gaven de Limburgse zusjes Toni, Betty en Marianne Kowalczyk geen concerten meer als de formatie Pussycat. Volgens platenmaatschappij EMI gaat de band verscheidene keren optreden in binnen- en buitenland.

Jelle Leenes, hoofdredacteur van Metro, is opgestapt. Een “diepgaand verschil van mening met moedermaatschappij Metro International” is de oorzaak van zijn vertrek, aldus Metro

38 Miljoen huishoudens maken dit jaar gebruik van een settop-box, voorspelt onderzoeksbureau Strategy Analytics. Meer dan zestig procent daarvan komt uit West-Europa. In Nederland zal dit jaar tien procent van de huishoudens over een settop-box beschikken. In 2005 is dat percentage gegroeid naar 38 procent.

Om een einde te maken aan de verliezen, is het Britse bedrijf Psion, fabrikant van minicomputers, gestopt met een ooit veelbelovend project om mobiele telefoons met vele snufjes te ontwikkelen. Psion zegt niet meer alleen de kosten te kunnen dragen, nu Motorola niet meer meedoet.

RadioWereld is op zoek naar een Veronica Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over Veronica (ME).

De autofabrikanten DaimlerChrysler, BMW, Fiat, Renault en Ford dreigen een eigen racecompetitie te beginnen. Zij willen hiermee voorkomen dat de Formule 1 races, sinds kort voor een belangrijk deel in handen van mediamagnaat Leo Kirch, in Duitsland achter de decoder verdwijnen. Hun investeringen in de Formule 1 races bedragen 400 miljoen gulden per seizoen. Volgens eigen zeggen is dat weggegooid geld als de races niet langer op de publieke zenders zijn te zien.

Actualteit, satire en bijzondere gespreksgasten. Vanaf 3 maart gaat het programma Kopspijkers weer van start. Cabaret zal als vanouds een prominente rol spelen en het populaire spijkerspel Kopspijkeren blijft een onderdeel van het prograamma, evenals de prikkelende week van Jack Spijkerman en de cabaretiers Peter Heerschop, Viggo Waas en Lebbis. Aan de hand van opvallende krantenberichten en televisieframgenten geven ze op geheel eigen wijze hun kijk op gebeurtenissen van de afgelopen week. Jack Spijkerman speelt met bekende Nederlandse koppels uit eenzelfde vakgebied het spijkerspel met de hamer. Zij krijgen vragen over hun specialiteit, televisiefragmenten en het nieuws van die week. Onderstaand een overzicht van de gasten die de komende weken het spel ‘Kopspijkeren’ spelen: 3 maart Tom Egbers en Jack van Gelder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

TMF start zaterdag 3 maart met een nieuwe zendervormgeving. Vanaf die dag zal het huidige character – de TMF Cyberbabe – niet meer te zien zijn op het muziekstation. De vormgeving die TMF de afgelopen drie jaar gebruikte, refereerde volledig aan de jeugd. De 17-jarige van toen is inmiddels een twintiger en het is tijd om te verfrissen. Nu is de vormgeving gericht op zowel de tiener als de met TMF meegegroeide twintiger en zelfs de dertiger die zijn weg naar de zender weet te vinden.”

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.