Headlines uit de krant: maandag 26 januari

De studenten Angelique Fokker, Kym To en Mark van Houten van de Kamper Kunstacademie hebben het beste radiospotje tegen zinloos geweld gemaakt. De drie werkten mee aan de nieuwe campagne ‘Talent tegen geweld‘ van de Stichting Ideële Reclame (Sire).

Zinloos geweld gaat elke leeftijd aan, maar de campagne is echt bedoeld voor jongeren. Die hebben vorig jaar in een onderzoek van Intomart – in opdracht van Sire – aangegeven dat ze geweld als een groot maatschappelijk probleem ervaren. Sire haakte daar op in en kwam met de campagne Talent tegen geweld. Lees verder

De BBC heeft gisteren in een documentaire zware kritiek geuit op de eigen berichtgeving over de aanloop naar de oorlog in Irak. De documentaire was een anderhalf uur durende, minutieuze reconstructie van de affaire rond de dood van wapenexpert David Kelly. Lees verder

Vestingstad Fm is ook de komende vijf jaar in de gemeente Woudrichem te beluisteren. De commissie Diensten gaf hiervoor dinsdagavond een positief advies. Officieel had Vestingstad Fm sinds ruim een week een probleem. Op 12 januari liep de zendtijdvergunning van het Woudrichemse radiostation af. Deze gold conform de Mediawet vijf jaar en wordt steeds verleend door het Commissariaat voor de Media (CvdM). De gemeenteraad moet zich uitspreken over al dan niet continuering van de vergunning. Lees verder 

‘Hé Radio Westland, wat is er nou toch allemaal aan de hand, hé Radio Westland, wat zag ik daar toch een gek bericht in de krant’. Met deze tekst op de muziek van het oude nummer ‘Veronica sorry’ van Peter Koelewijn is deze week spontaan een nieuwe Westlandse hit geboren. Lees verder 

De studenten Angelique Fokker, Kym To en Mark van Houten van de Kamper Kunstacademie hebben het beste radiospotje tegen zinloos geweld gemaakt. De drie werkten mee aan de nieuwe campagne ‘Talent tegen geweld‘ van de Stichting Ideële Reclame (Sire). Lees verder 

De online reclamebestedingen over de eerste drie kwartalen van 2003 namen toe met 22 procent ten opzichte van de eerste drie trimesters van 2002. Het adverteren bij zoekdiensten was nog onderontwikkeld. Lees verder

Figuranten zijn onmisbaar maar blijven altijd op de achtergrond. Op het Filmfestival Rotterdam staan ze voor één keer in het spotlicht. Lees verder