Headlines uit de krant: maandag 9 augustus

Vanaf 4 september heeft ook de publieke omroep haar eigen soap. Het Glazen Huis volgt de intriges van een machtige familie uit de mediawereld. Ex-K-otic-zangeres Anna Speller speelt een hoofdrol. ,,Kijkcijfers? Daar houd ik me niet mee bezig.

” Wie in de studio’s van televisieproducent Endemol door de decors van de nieuwe publieke soapserie Het Glazen Huis struint, komt van de ene soapserie in de andere terecht. Lees verder

Brother
De 27-jarige Portugese transseksueel Nadia Almada heeft het Britse Big Brother gewonnen. De bankemployee sleepte met haar winst in Big Brother vijf bijna honderdduizend euro in de wacht, meldden Britse media. Lees verder

UPC
De manier waarop kabelmaatschappij UPC klanten probeert te werven voor digitale televisie blijft behoorlijk dubieus. Informatie over de prijs en het zenderaanbod van een digitaal tv-pakket is onvolledig en op bepaalde punten ook in strijd met de werkelijkheid. Vorig jaar heeft de Reclamecodecommissie de wervingspraktijken van UPC misleidend genoemd. Volgens UPC is van misleiding geen sprake, maar een medewerkster zegt wel dat de informatie ‘verwarrend’ is. Lees verder

Fotograaf
Het kostte enige moeite, maar inmiddels zijn ook de eredivisieclubs in het voetbal weer van mening dat de vrijheid van persfotografen op en rond het voetbalveld niet mag worden aangetast. De Eredivisie NV haalde zich dezer dagen de woede op de hals van de fotojournalistiek: de organisatie wilde fotografen onder meer verplichten zich te beperken tot pure wedstrijdbeelden. Er mochten geen foto’s meer gemaakt worden van het publiek. Wie zich er niet aan zou houden, werd verdere toegang tot wedstrijden ontzegd, was het voornemen. Lees verder

Dj Tiesto
Dj Tiesto, de ongekroonde koning van de dancemuziek, is tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene actief. Op vrijdag 13 augustus zal Tijs Verwest, zoals zijn officiële naam is, de sporters tijdens de parade in het olympisch stadion begeleiden met zijn muziek. Lees verder

Piraat
Radio Mexico is dé piraat in Den Bosch en verre omgeving. Al 26 jaar lang, 24 uur per dag zendt de piraat het Nederlandstalige lied uit vanuit de studio in Den Bosch. Het Brabants Dagblad brengt de komende weken het leven van Radio Mexico in beeld. Lees verder

Elvis
Op maandagavond 16 augustus (sterfdag Elvis) staat Radio Zwolle in het teken van de muziek van Elvis Presley. Tussen zeven en tien uur praat Sibrand Hofstra een selectie van hits, filmliedjes en concertregistraties aan elkaar. Lees verder

Radio
Vanuit zijn slaapkamerstudio bereikt Arnhemmer Jan Speijers de hele wereld met zijn internetstation Radio Yellowbird. De burgemeester van Malburgen is verslaafd. “Zolang ze luisteren ga ik door.” Tien voor acht. Jan Speijers kijkt op zijn horloge. Nog een paar minuten en dan gaat hij live het internet op. De man die ‘de burgemeester van Malburgen’ wordt genoemd, is sinds twee jaar ook ‘de stem’ van die Arnhemse wijk. Twee jaar gelden begon Speijers het internetstation Radio Yellowbird. Lees verder

Gerelateerde berichten