Zoek
Sluit dit zoekvak.

Magic FM neemt zender Alkmaar in gebruik

Het regionale station Magic FM heeft haar tweede etherfrequentie in gebruik genomen. Vanaf nu is het station in Alkmaar en wijde omgeving te beluisteren via de 104.2 FM. Het is de tweede keer dat het station start met uitzenden via deze frequentie.

Half april startte Magic FM al met proefuitzendingen via haar zender in Amsterdam (94.9 FM). Of Maigic FM haar derde frequentie (Texel 94.5 FM) in gebruik gaat nemen is nog de vraag. Op 1 september dienen namelijk alle Zerobasefrequenties, die vorig jaar mei zijn verdeeld, in gebruik genomen te zijn.

Opvallend is dat via de zender in Amsterdam en Alkmaar twee totaal verschillende edities worden uitgezonden. Vooral voor automobilisten met een radio met RDS kan dit erg verwarrend zijn. Als de radio namelijk overschakelt naar de andere frequentie van het station is daar een andere plaat te horen.

Magic FM zendt 24 uur per dag non-stop “Rhytmic Pop” uit. Hieronder verstaat het station een mix van Dance-Classics, R&B, dance, en up-tempo popplaten. Onlangs is het station via haar editie in Amsterdam gestart met het geven van lokale weerberichten op het hele uur. Het gaat om een test waarbij het weerbericht wordt aangeleverd door de Lokale Nieuwsdienst Amsterdam. Mocht de test slagen, dan hoopt het station in de toekomst ook lokale nieuwsbulletins te brengen.

Magic FM wist vorig jaar mei het kavel B03 te bemachtigen. In eerste instantie startte Magic FM haar etheruitzendingen in de regio Alkmaar. Het format was toen, net als voorgaande jaren op de kabel, een mix van classic hits uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Echter na een maand werd het alweer stil op de 104.2 FM. Nadat de zender enkele maanden alleen een draaggolf uitzond werd deze uiteindelijk geheel uitgeschakeld. Inmiddels is het station met een nieuw format weer flink aan de weg aan het timmeren. Magic FM had meteen ook een primeur: het was het eerste station in Nederland dat gebruik ging maken van een Optimod-FM 8300 voor haar soundprocessing. [R.S.]

Gerelateerde berichten