Arrow 90.7 FM ‘On Air’ in Groningen

Het landelijke commerciële radiostation Arrow 90.7 FM, de enige Nederlandse jazz-zender, heeft deze week opnieuw een nieuwe steunzender in gebruik genomen. Het betreft hier de zender Groningen (5KW) op 90.3 FM. In het noorden van Nederland en het overige deel van de provincie Groningen is de jazz-zender nog steeds te ontvangen via de etherfrequentie 90.5 FM.

Naast de steunzender in Groningen heeft Arrow 90.7 FM nog een aantal steunzenders niet in de lucht gebracht. Dit zijn Vlissingen 88.8 FM, Nijmegen 89.8 FM en Hilversum 90.4 FM. Afgelopen week heeft men ook Terneuzen (90.8) aangezet.

Reeds 2,5 miljoen kabelaansluitingen in Nederland
Arrow 90.7 FM is sinds de start van de jazz-zender in maart 2004 landelijk op de kabel in inmiddels 2,5 miljoen huishoudens te ontvangen. Dit betekent een bereik van ruim 6,5 miljoen mensen.

Arrow 90,7 FM is een radiozender met veel jazzmuziek, en ook aandacht voor Latin en Classic Soul. De programma’s bevatten uitgebreide nieuwsbulletins en uitgebreid financieel nieuws. Tijdens de avonden worden specials uitgezonden, waarbij ook DJ Maestro – ’s lands meest bekende dj met het accent op jazz – van de partij is, met zijn programma “Musica di Maestro”. Naast Arrow Rock Radio, die in december 1996 begon met uitzenden, is Arrow 90.7 FM de tweede zender van de Arrow Media Group.  [Radiowereld.NL]