Search
Close this search box.

Luchtalarm, zet de radio aan

Het luchtalarm, wat maandag om 12.00 uur weer getest zal worden, bereikt lang niet alle Nederlanders. Joos Vos, wetenschappelijk medewerker van TNO erkende in het radio programma ‘Antenne2’ dat het signaal niet overal hoorbaar is.

“Uit enqutes blijkt dat mensen dat niet overal horen.” Op de vraag of dit niet gevaarlijk is, antwoordt hij: “De bevolking wordt gestimuleerd om de buren te waarschuwen als ze zien dat die het signaal niet gehoord hebben.” 

De test is weer maandelijks geworden omdat veel Nederlanders het bestaan van het alarm vergaten. Maar Vos stelt dat evengoed mensen amper onder de indruk zijn van de waarschuwing. “De attentiewaarde die het nu heeft is niet geweldig goed. Het beweegt mensen niet om naar binnen toe te gaan en de radio aan te zetten.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten