Van Inkel komt tot bezinning

Discjockey Jeroen van Inkel van Radio Veronica maakte afgelopen vrijdagmiddag zijn opwachting tijdens de voorleesmarathon bij een boekhandel in Rotterdam. Van Inkel deed mee aan een marathon waarbij de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) in vier dagen door vijfhonderd bekende en minder bekende Nederlanders wordt voorgelezen.

Na een scheiding van vrouw en kinderen en een langdurig verblijf in een Engelse kliniek, is Van Inkel aan een nieuwe levensfase begonnen, waarin meer plaats is voor bezinning. Van Inkel liet onlangs weten weer getrouwd te zijn.

Van Inkel: ”Ik las in de krant over deze marathon en besloot mij toen meteen op te geven als lezer. Ik heb eerlijk gezegd helemaal niets met de bijbel, maar dat kan natuurlijk veranderen.”

De presentator las Prediker 1 tot 5. Van Inkel: ”Dat fragment was voor mij uitgekozen door iemand van de IKON. Ik moet zeggen dat ik er erg door geraakt was. Het leek over mijn eigen leven te gaan. Ook de passage over ambtenaren die elkaar de hand boven het hoofd houden vond ik erg herkenbaar. Het is opvallend dat teksten die zo lang geleden zijn geschreven zoveel te maken hebben met de realiteit van vandaag.”

Van Inkel is van plan om in zijn radioprogramma uitvoerig over de Bijbel te gaan praten. Ook nieuwslezer Arend Langenberg en Paul de Leeuw hebben inmiddels bijbelfragmenten voorgelezen. De Leeuw kwam afgelopen vrijdagavond tussen de repetities van Papaul door naar Rotterdam om zijn bijdrage te leveren.[IKON/R.S]