RTL4: Jouw Vrouw, Mijn Vrouw

RTL4 start vandaag (maandag 1 november) tussen 20.30 en 21.30 uur de Nederlandse versie van de Britse televisieformule ‘Wife Swap’, beter bekend als ‘Jouw Vrouw, Mijn Vrouw’. Naar de Britse versie kijken momenteel wekelijks 1 miljoen mensen.

Ook in de Nederlandse reality-serie, waarin moederruil centraal staat, wisselen de vrouwen des huizes tien dagen lang van huishouden. Mevrouw A gaat voor tien dagen naar gezin B, terwijl mevrouw B voor dezelfde periode overstapt naar gezin A.

Regels
Om het voor de kijkers van de nieuwe reality-serie leuk te maken moeten is er één spelregel: de eerste vijf dagen moeten de vrouwen de regels respecteren van het gezin waarin ze te gast zijn. Ook moeten ze opgaan in het sociale leven van het gastgezin en het ouderschap op zich nemen. Vervolgens krijgen de vrouwen vrij spel en mag er geprobeerd worden het gezinsleven van de ander naar eigen inzicht volledig om te gooien. Na afloop van de tien dagen gaan beide families rond de tafel om hun ervaringen uit te wisselen.

Leo van der Goot, Directeur Televisie van RTL Nederland: “Jouw Vrouw, Mijn Vrouw” is één van de meest fascinerende en opwindende programma’s van de laatste jaren. Het laat ons in een heel amusante vorm heel veel zien over wie we zijn. Het is televisie op zijn best”. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten