Decembermaand is muziekmaand op Veronica

Na de “Mei maand Filmmaand” komt Veronica nu met een nieuw jaarlijks terugkerend fenomeen: De December Muziekmaand. Dit wil zeggen, veel muziek en ook veel muziekfilms op tv. Dit is terug te zien in de volgende programma’s.

‘Veronica’s Top 1000 Aller Tijden’
De rode draad in de ‘Top 1000 Aller Tijden‘ van maandag tot en met vrijdag om 19.25 uur zijn fragmenten van videoclips van nummers die in de ‘Top 1000 Aller Tijden’ van Radio Veronica staan. De fragmenten zijn in thema’s ingedeeld, elke dag een ander thema. Artiesten, radiopresentatoren en andere mensen uit de muziekwereld reageren op de fragmenten. Ze halen herinneringen op aan de tijd dat het nummer een hit was of vertellen over de uitvoerend artiest en het nummer. Bovendien wordt er elke dag een artiest of band uitgelicht.

‘Het Lekkere Leven van’ ….
Het leven en de carrière van een artiest wordt uitgebreid onder de loep genomen op dinsdag, woensdag en donderdag om 20.00 uur. Waar wonen ze, waar gaan ze op vakantie, wat doen ze met al hun geld? Artiesten die aan bod komen zijn: Usher, Madonna, Christina Aguilera, Michael Jackson, Britney Spears etc.

Thema-avonden
Daarnaast zijn er thema-avonden in december. Op 1 december is het Wereld- aids dag en ook Veronica wil hierbij stilstaan. De film ‘Philadelphia’ met Tom Hanks en het concert van Queen: ‘A Tribute To Freddie Mercury’ worden deze eerste thema-avond uitgezonden. Daarnaast licht Veronica elke week een icoon uit: te noemen zijn ‘Robbie Williams, ‘Kylie Minogue’ en ‘Elvis Presley’.

Muziekfilms
Uiteraard staat ook het filmaanbod van Veronica in het teken van muziekfilms. Filmtitels die voorbij komen zijn ‘Coyote Ugly’, ‘Dirty Dancing’, ‘The Blues Brothers’, ‘Kurt & Courtney’ en Belly.

Countdown
Op de vrijdagen staan concerten van de grootste rockbands centraal. Legendes als ‘Queen- Live At The Bowl’ en  ‘U2- Live At Slane Castle’ passeren de revue. Countdown, Veronica’s muziekprogramma met Jeroen Kijk in de Vegte sluit de week op zondag met optredens van nationale en internationale sterren, interviews en de concertagenda. [Radiowereld.NL]