Veel nieuws op dinsdag

De Evangelische Omroep heeft dringend behoefte aan jonge christelijke acteurs, schrijvers en regisseurs voor dramaproducties. Volgens de omroep begint “de spoeling van christenen die getalenteerd zijn op het gebied van drama zeer dun te worden.” Om daarin verandering aan te brengen heeft de EO de hulp ingeroepen van ouders en grootouders van schoolverlaters.

‘Het verbod om draagbare niet-handenvrije gsm’s te gebruiken tijdens het rijden, verschijnt binnenkort in het Staatsblad. De ministerraad keurde hiertoe een koninklijk besluit goed.

X-Files ster Gillian Anderson heeft bevestigd dat zij en medehoofdrolspeler David Duchovny bezig zijn met de opnames voor de laatste uitzendingen van ’the X-Files’.

Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

Vanaf dinsdagavond is het in de metro van Amsterdam mogelijk mobiel te bellen. Samenwerking tussen de telecombedrijven Libertel en KPN heeft ertoe geleid dat het bereik in de ondergrondse niet langer na luttele seconden wegvalt. Ook in Rotterdam blijft de zaktelefoon binnenkort functioneren als de metro voortraast. Libertel en KPN proberen de mobiele bereikbaarheid in de havenstad voor 10 juni 2000 te hebben geregeld.

Een flink aantal vergulde Oscar-beeldjes is teruggevonden in een vuilnisbak in Los Angeles. De Oscars waren vorige week verdwenen op de weg van de fabriek naar Hollywood. Het is niet duidelijk of alle 55 vermiste eerbewijzen, die zondag moeten worden uitgereikt, zijn teruggevonden.

De NCRV zet presentatrice Violet Falkenburg op straat, om plaats te maken voor enkele jongere presentatrices.

Het gaat goed met BNN: de omroep van Bart heeft genoeg leden voor meer zendtijd en ook met de kopman zelf lijkt het weer bergopwaards te gaan: “Het gaat best goed”

De maandelijkse aflevering van de ‘Staatsloterijshow’ op dinsdag 21 maart staat geheel in het teken van het honderdjarig jubileum van de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Alle opbrengsten van deze special gaan naar de kinderdstad van het VU Ziekenhuis in Amsterdam dat in 2004 gereed moet zijn. De ‘Staatsloterijshow: 100 jaar Ajax’ wordt gepresenteerd door Marc Klein Essink om 20.30 uur.

Sinds kort is VERONICA FM voor het eerst normaal (in Stereo) te beluisteren via de kabel van DEN HAAG

Radio Ridderkerk (SLOR) zendt sinds 13 maart weer in STEREO uit via de Ridderkerkse kabel. Zij zitten nu op 107.1FM naast het concurrende Ridderkerk FM, dat ook in stereo (107.9FM) is te beluisteren en dat binnenkort dus in Hendrik Ido Ambacht ook te beluisteren is.

Radio Caroline is af en toe te horen via de middengolf en komt vrij redelijk door in ZW-Nederland.

Cartoon Network is nu in heel Zuid Holland Zuid en Rijnmond 24 uur per dag te ontvangen.

De concurrentie onder “Business-zenders” wordt in Duitsland steeds groter nu in navolging van Bloomberg & N-24 ook N-TV en Deutsche Welle de gehele dag de zogenaamde banners in beeld hebben. Ook C-NBC hoopt hoge ogen te gooien op de europese markt en is goed op weg.

TW 1 (tourismus-wetter) willen dolgraag op de nederlandse kabel en zenden o.a. de alom bekende live camera-panorama’s uit oostenrijk en o.a. Zwitserland uit. Zij dachten analoog op de kabel te kunnen maar kregen niet eens antwoord van kabelexploitanten. Nu proberen ze lokale aanbieders (Gouda, Westland) en digitale aanbieders: MR Zap en Casema, maar of het ze lukt, tot nu toe kent nog niemand ze toe. Live uitzendingen zijn te volgen via EU-net via: www.tw1.at.

Euronews wil graag de Nederlandse kijker bereiken maar slaagt hier al sinds 1993 niet in om vele redenen (kabelexploitanten, tegenwerking NOS) Ze hopen digitaal door te kunnen dringen en zijn alvast begonnen via Canal+ NL op de satelliet (dat laatste was bekend neem ik aan)

De omroep Veronica is al enkele weken bezig met een actie om het kwartje van Kok terug te krijgen. In ’91 verhoogde Kok de benzineprijs tijdelijk met 25 cent. Volgens Veronica is de benzineprijs momenteel zo hoog dat het kwartje er wel weer af mag. Via de website van Veronica kun je direct een e-mailbericht sturen naarWim Kok.

De comedy Oppassen zou verdwijnen, maar nu komt de serie toch weer terug. Voorzitter Vera Keur liet doorschemeren dat het waarschijnlijk nog niet helemaal is afgelopen. Men gaat in elk geval nog twintig nieuwe afleveringen maken.

Sommige mensen krijgen maar geen genoeg van de kwestie rond Bram Peper. Die mensen kunnen nu ook op de website van de NOS terecht voor een compleet verslag in beeld en geluid van de bekendmaking van het rapport van de Commissie Onderzoek Rekening (COR) van afgelopen vrijdag. Op de website is o.a. de reactie te vinden van de huidige Rotterdamse burgemeester Opstelten en partijleiders De Graaf (D66) en Melkert (PvdA).

Na slechts vijf maanden is middagjock Erwin van der Bliek al exit bij Noordzee FM. Naar verluidt vonden beide partijen het beter om uit elkaar te gaan. Een reden hiervoor is niet bekend. Feit is dat de ‘personality shows’ van Van der Bliek niet overeenkwamen met het semi-nonstopkarakter dat Noordzee FM de rest van de dag heeft. Daarnaast was Van der Bliek vaak afwezig. De man gaf zijn nachtuitzending bij 3FM en zijn programma’s bij het Amsterdamse City FM op om de overstap naar Noordzee FM te kunnen maken. De landelijke commerciële omroep eist, evenals de meeste overige landelijke stations, immers exclusiviteit van haar deejays. Zeezenderfans kennen Erwin van der Bliek nog van Radio Monique en Radio 558/819. (RadioVisie)

De afgetreden voorzitter Karel Aalbers van Vitesse is in gesprek met de Luxemburgse mediagigant CLT-UFA om de club weer in handen te krijgen.

De radiowereld vraagt even u aandacht, enkele maanden geleden zijn we begonnen met een Top 10, daarna volgde er verschillende forums. Inmiddels is gebleken dat iedereen toch het meeste de Media roddels bezocht. RadioWereld wil weer iets nieuws, heeft u leuke ideeen, dan horen we die graag. RadioWereld wil graag interactief blijven, en ook u kunt daar aan meehelpen. Verzin iets leuks en wij horen het graag van u. Wij denken bijvoorbeeld aan een soort stembus, bepaal u eigen discussie, en laat andere hierover meestemmen. Bijvoorbeeld, wie is de beste dj, wat is de beste smartlap, ect ect. Heeft u leuke ideeen, laat het ons weten. We zien u reacties graag tegemoet komen

Oja, tot morgen.