Stads Radio Den Haag wacht af

De evaluatie van het Haagse radiobeleid is afgelopen dinsdag in de raadscommissie Media aangehouden en verschoven naar de volgende vergadering in december, aldus een persbericht van Stads Radio Den Haag. Daarmee is er ook nog geen besluit over Stads Radio Den Haag genomen.

Wethouder Stolte van mediabeleid en zendgemachtigde Stichting Stadsomroep Den Haag zijn in de tussentijd in overleg over de voortzetting van het station Stads Radio Den Haag. De huidige producent OBH gaat zich verder richten op haar commerciële activiteiten. Stadsomroep heeft aan Stolte een nieuw bedrijfsplan voorgelegd.

Het doel is om van Stads Radio weer een ‘100% Haagse’ zender te maken. Hierbij vinden zowel de Stadsomroep als de wethouder samenwerking met Haagse organisaties, instellingen en andere media belangrijk. De wethouder vindt de hoogte van de gemeentelijke bijdrage echter te hoog en spoort Stadsomroep aan alternatieven te bekijken.

Stadsomroep Den Haag is, naast Stads Radio Den Haag, ook verantwoordelijk voor Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en twee radiokanalen onder de noemer Den Haag FM. De lokale omroep kan haar activiteiten de komende drie jaar uitvoeren dankzij een bijdrage van de Gemeente Den Haag, de Mondriaan Stichting, het stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en museale activiteiten en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie. [Radiowereld.NL]