Daphne Deckers misleidt consumenten met reclame

Daphne Deckers heeft in de reclame voor Chupa Chups-lollies de consumenten misleid. Dat heeft de Reclame Code Commissie maandag geoordeeld. De commissie liet weten dat in het spotje, dat inmiddels sinds enige tijd van de buis is, de verkeerde indruk wordt gewekt dat de lollies ‘gezond’ zouden zijn. Bovendien maakt de adverteerder misbruik van het gezag dat BN’er Daphne Deckers geniet als ‘deskundige moeder’, vindt de commissie.

“Wij zijn zeer blij met deze uitspraak van de Reclame Code Commissie”, zegt woordvoerder Sicco Louw van de Consumentenbond. De bond had op 11 november de klacht tegen de lolliefabrikant ingediend. “Na deze uitspraak gaan wij kritischer kijken en luisteren naar reclamespots waar bekende Nederlanders een rol inspelen”, zegt Louw. Daphne Deckers was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten