Eindrapport commissie-Duivesteijn bij NOS

De NOS zal vandaag (15 december) een rechtstreeks verslag uitzenden van de eindrapportage van de commissie-Duivesteijn. Deze uitzending is te zien van 12.10-13.10 uur op Nederland 2.

De parlementaire onderzoekscommissie Duivesteijn heeft onderzoek gedaan naar de grote infrastucturele projecten in Nederland van de afgelopen jaren en ze heeft onderzocht hoe de Kamer in de toekomst beter de besluitvorming en controle op grote projecten in de gaten moet houden.

Belangrijke onderwerpen die de commissie heeft geëvalueerd zijn: de private financiering van de Betuwelijn, de aanbesteding van grote projecten als de HSL en de Betuwelijn, de begroting van de Betuwelijn en de rol en het functioneren van de Tweede Kamer. Tussen 30 augustus en 17 september van dit jaar heeft de commissie verhoren afgenomen met oud-ministers en vertegenwoordigers van financile instellingen en bouwbedrijven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten