Finale ‘Het Beste Idee van Nederland’ op Veronica

Veronica zal op maandag 20 december tijdens de live uitzending van het programma ‘Het Beste Idee van Nederland’ om 22.15 uur de winnaar bekend maken. Welk idee uiteindelijk bestempeld wordt als ‘Het Beste Idee van Nederland’ wordt niet bepaald door presentator Jeroen Kijk in de Vegte of de jury, maar door de kijkers van het tv-programma.

In de afgelopen weken is het aantal deelnemers aan het programma ‘Het Beste Idee van Nederland’ door de jury terug gebracht van 250 naar 6. Daarnaast heeft de kijker uit alle afgevallen halve finalisten een eigen favoriet aangewezen. Deze zeven deelnemers dingen met hun idee mee naar de hoofdprijs tijdens de live finale op 20 december.

Alle finalisten krijgen weer een minuut de tijd om hun idee aan de kijker te presenteren. Na deze presentaties kan het publiek stemmen op hun favoriete idee. De uiteindelijke winnaar ontvangt een prijzengeld van 10.000 euro en krijgt professionele hulp bij het op de markt brengen van zijn of haar idee. [Radiowereld.NL]