Frits Wester had voorkennis bij nieuwsquiz

De finale van de Nationale Nieuwsquiz, die de NCRV dinsdagavond uitzendt, is oneerlijk verlopen. De winnaar Frits Wester was op de hoogte van minimaal twee van de vragen in de eindronde, waarin hij het opnam tegen Wouter Bos en RTL4 nieuwscollega Jeroen Latijnhouwers. Mede-kandidaten Peter R. de Vries en Telegraaf misdaadexpert John van den Heuvel hebben Frits Wester op heterdaad betrapt.

John: “In de pauze vlak voor de laatste finaleronde kwam Frits doodnerveus naar me toe. Hij wilde weten hoe die film over Klaas Bruinsma ook al weer heette. Ik zei: De Dominee. In de finaleronde wachtte Frits vervolgens nauwelijks af tot de presentatrice Mieke van der Weij de vraag stelde. Toen ze de woorden: ‘Welke film…’ uitsprak riep hij het antwoord: De Dominee, terwijl niets erop wees dat de vraag over Bruinsma zou gaan.”  “Hetzelfde gebeurde met nog een niet afgemaakte vraag over Atje Keulen-Deelstra. Ook toen wist hij het antwoord voor de vraag gesteld was.”

Frits wist al welke vragen er zouden komen.
Zowel John van den Heuvel als Peter R. de Vries verbaasden zich over dit spontane toeval. John: “Ik heb Frits gevraagd of hij misschien helderziend was. Peter en Boris Dittrich vonden het ook maar merkwaardig. Peter kwam er vervolgens achter wat er precies gebeurd was. Hij belde me er later over.”

“Hij had in de kleedkamer gezeten bij Thomas van Luyn en Thomas bekende zich schuldig te voelen. Hij had aan een camera de vragenlijst voor de finale zien hangen en de vragen over Klaas Bruinsma en Atje Keulen-Deelstra gewoon doorverteld aan Frits Wester.”

John en Peter winden zich op over het bedrog van Frits. John: ” Natuurlijk is het een blunder van de eerste orde van de NCRV om die vragenlijst aan een camera te laten hangen. Maar ik vind het van Frits ook heel flauw om zich als de grote nieuwskenner te laten kronen, terwijl hij weet dat hij zijn eigen collega Jeroen benadeelde.” Frits Wester zegt dat hij zijn conclusies heeft getrokken na een opmerking van Thomas van Luyn, maar dat Van Luyn niet de precieze de vraag heeft doorgegeven. [Telegraaf/Radio.NL]

Gerelateerde berichten