Headlines uit de krant: vrijdag 24 december

Talpa, het bedrijf van John de Mol dat woensdag de slag om de voetbalrechten won, is driftig op zoek naar personeel. In een advertentie in De Telegraaf van donderdag zoekt Talpa kandidaten voor maar liefst 35 functies.

,,Voor een flink aantal uiteenlopende functies is de jongste tv-zender van Nederland op zoek naar geschikte, ervaren kandidaten”,, luidt de begeleidende tekst. De vacatures zijn gegroepeerd in algemeen, programma en verkoop en variëren van manager automatisering tot tekstschrijver. Lees verder

Uitzendrechten
De NOS laat de uitzendrechten van de eredivisie tandenknarsend gaan. De publieke omroep reageerde gisteren met grote verslagenheid nadat de voetbalclubs hadden gekozen voor John de Mol. Directeur NOS televisie Gerard Dielessen, die aan het einde van de middag het personeel van Studio Sport troostend toesprak: ,,We voelen ons afgeserveerd, maar moeten ook niet zielig of verbitterd doen. We hebben steeds het idee gehad dat het heel moeilijk was deze wedstrijd te winnen. De clubs waren naar mijn idee op zoek naar iets nieuws en dat betekent ook meer amusement dan informatie en journalistiek.” Lees verder

NMA
‘Concurrentiewaakhond’ NMa gaat bekijken of het belang dat mediaondernemer John de Mol heeft in Versatel tot een te grote machtspositie leidt bij de voetbalrechten. De Mols bedrijf Talpa krijgt de samenvattingen, Versatel de rechten op de live-wedstrijden achter de decoder. ‘Het belang van John de Mol in Versatel heeft onze aandacht’, aldus een woordvoerster van de NMa, die verder geen commentaar wil geven. Lees verder

Voetbal
De NOS zat met 30 miljoen euro onder het bod van De Mol (35 mln). Sportcommentator Evert ten Napel: ‘Het verschil was niet zo groot, maar van De Mol kun je niet winnen…’ Lees verder

Zwemmen
De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) maakt zich grote zorgen over de verkoop van de belangrijkste voetbalrechten, de eerste samenvattingen, aan het bedrijf Talpa van John de Mol. “De Mol heeft de krenten uit de pap gehaald met deze deal. De vraag is of de NOS het budget voor sport op hetzelfde niveau kan houden. Het kan een enorme verschraling voor het aanbod van sport betekenen”, zegt Jos Kusters, directeur van de KNZB. Lees verder

Studiosport
Studio Sport stopt volgend najaar met zijn uitzending op zondagavond om zeven uur. ”Als het voetbal dan ergens anders zit, lijkt het me niet verstandig andere sporten te brengen,” aldus hoofdredacteur Maarten Nooter. Wel zal de NOS met John de Mol praten over het kopen van samenvattingsrechten van eredivisiewedstrijden, die dan mogelijk later op zondag worden uitgezonden. Lees verder

Foto
De moord op Theo van Gogh, het gijzeldrama in Beslan en de val van Leontine van Moorsel tijdens de Olympische Spelen. Het zijn allemaal aangrijpende gebeurtenissen van het afgelopen jaar die niet snel worden vergeten. De beelden en foto’s in de media hebben vooral indruk gemaakt op jongeren. Vanmiddag begint in Villa Zebra in het Museumpark een fototentoonstelling waarbij kinderen hun stem kunnen uitbrengen op de Nieuwsfoto van het Jaar. Lees verder

Muziek
De easyGroup stapt in muziek. De prijsbreker in onder meer de luchtvaart, autoverhuur en telecom biedt vanaf donderdag goedkope muziek aan via internet. Het bedrijf doet dat samen met muziekaanbieder Wippit. Lees verder

NOS
Alsof de Publieke Omroep woensdag een kind heeft verloren. De samenvattingen van het betaald voetbal zijn vanaf volgend seizoen niet te zien bij Studio Sport, maar bij Nickelodeon. Het ene een begrip, het andere voor veel mensen nauwelijks uit te spreken. Treurnis troef bij de NOS en allen die hechtten aan het sentiment. Lees verder

Smeets
Geen voetbalsamenvattingen meer: het is even slikken voor de mensen van Studio Sport. ,,Na veertig jaar zijn we ingeruild voor een jonger exemplaar”. De oude dame zucht. Nostalgie hangt om haar heen en lang was dat haar kracht. Nu is zij daarop juist afgeschreven. ‘Studio Sport’ moet verder zonder de vaste partner, de eredivisie voetbal. ,,We waren veertig jaar getrouwd en zijn ingeruild voor een jonger exemplaar”, constateert Jan de Jong. Hij leidde namens de NOS de onderhandelingen, die woensdag voor hem op een teleurstelling uitliepen. De Eredivisie CV verkocht het samenvattingsrecht aan John de Mol. Lees verder

Leeuw
Het amusementsprogramma PaPaul van Paul de Leeuw is met ingang van 4 januari niet meer omstreeks 20.00 uur te zien bij de VARA, maar om 23.00 uur. PaPaul wisselt van uitzendtijd met VARA Laat, dat naar 19.50 uur gaat en VARA Live gaat heten. Dat maakte de omroep woensdag bekend. Lees verder

Gerelateerde berichten