SP bezorgd over voortbestaan Nederland 2

De SP maakt zich zorgen over het voortbestaan van het tweede publieke net nu het voetbal daar verdwijnt. Volgens SP-Kamerlid Vergeer staat Nederland 2 al onder druk. ,,De Avro en de Tros hebben weliswaar aangegeven te blijven, maar dat ging niet van harte.” Ze wil betere garanties van staatssecretaris Van der Laan voor de publieke omroep.

De voetbaluitzendingen van de zender van John de Mol ziet Vergeer met zorgen tegemoet. ,,Hem gaat het niet om voetbal, maar alleen om in het in de markt zetten van zijn omroep. Daar zal hij de voetbalprogramma’s wel voor gaan misbruiken.” De SP wil dat Van der Laan de regels voor journalistieke vrijheid en reclame zo streng maakt dat een commerciële partij niet meer geïnteresseerd zal zijn in de voetbalrechten. [Metro/Radio.NL]

Gerelateerde berichten