Headlines uit de krant: vrijdag 31 december

Bart Brusseleers laat de platensector achter zich en wordt vanaf 1 februari de nieuwe algemeen directeur van 4FM. Hij volgt Jan Caerts (foto) op, die op 21 december zijn participatie in 4FM verkocht aan Talpa Radio International, de radiogroep van de Nederlandse investeerder John de Mol.

Bart Brusseleers begon zijn carrière in de entertainmentsector als tourmanager van Clouseau. Later bouwde hij een carrière uit in de platenindustrie. Sedert 2002 is Brusseleers algemeen directeur van BMG Benelux. Lees verder

BBC
De Engelse omroep BBC heeft op haar internetsite oproepen van bezorgde mensen geplaatst die op zoek zijn naar familieleden, vrienden of andere bekenden die verbleven in het rampgebied tijdens de aardbeving. De BBC ontving veel oproepen van mensen die niet wisten of hun familieleden en vrienden nog in leven waren. De omroep besloot toen om de oproepen op de internetsite te plaatsen. Er komen inmiddels oproepen vanuit de hele wereld binnen. Lees verder

Apeldoorn
Verantwoordelijk wethouder Fokko Spoelstra plaatst in een reactie vraagtekens bij de begroting die door de omroep werd gepresenteerd. ‘Papier en getallen zijn geduldig, maar de vraag is hoe realistisch die getallen zijn’, aldus Spoelstra. De omroep begrootte bijvoorbeeld voor 2005 twee ton advertentie-inkomsten, terwijl in 2004 slechts een ton werd binnengebracht. Spoelstra wijst erop dat tussen 2000 en 2004 behalve de jaarlijkse subsidies twee ton extra steun is verstrekt. ‘Je moet ergens een streep trekken’, zegt Spoelstra. ‘Zelfs als dat leidt tot een faillissement.’ ‘Zakelijk gezien was het beter geweest om vorig jaar al via een faillissement verder te gaan’, zegt De Kock. ‘Dat was echter geen optie omdat we dan onze zendmachtiging kwijt waren geweest. Een nieuwe zendmachtiging aanvragen kost al gauw twee tot drie jaar.’ Lees verder

Reclame
De aanhoudende groei van de hoeveelheid reclame lijkt onrustbarende vormen aan te nemen. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: de overvloed aan reclame zal adverteerders ertoe aanzetten om creatieve, intelligente en relevante reclame te maken. Dagelijks zou de hedendaagse consument zo’n drieduizend reclameprikkels op zich afgevuurd krijgen. Een hoeveelheid die bij menigeen de vraag oproept of het niet teveel van het goede begint te worden. Maar bij nader inzien valt dat wel mee. Lees verder

Glasvezel
Minister Sybilla Dekker van Volkshuisvesting wil niet dat woningbouwvereniging Het Oosten meewerkt aan de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk in Amsterdam. Aanleg van zo’n netwerk is geen taak van een woningbouwvereniging, schrijft Dekker aan Het Oosten. Dekker wil dat Het Oosten zich terugtrekt uit de ontwikkelingsmaatschappij die het netwerk gaat aanleggen. ”Ik moet constateren dat deze activiteiten niet passen binnen het werkdomein van corporaties en niet in het belang van de volkshuisvesting zijn. Ik verzoek u dan ook af te zien van dit voornemen.” Lees verder

Law
Een van de sterren uit de populaire Amerikaanse tv-serie Law & Order, Jerry Orbach, is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden. Dat berichtten Amerikaanse media woensdag. Orbach leed aan prostaatkanker. Lees verder

Gerelateerde berichten