Juize FM nu ook in Noord-Holland

Vanaf vandaag is het hip-hop en R&B station Juize FM ook in een groot deel van Noord-Holland via de kabel te ontvangen. Exploitant Multikabel is gestart met de doorgifte van Juize FM via de frequentie 88.5 FM. Deze frequentie werd tot voorkort gebruikt door Radio 192. Door de toevoeging van Multikabel krijgt Juize er ruim 314.000 aansluitingen bij. Sinds begin november kunnen al circa 45.000 abonnees van Rekam in de regio Gouda het station ontvangen.

Maar er wordt hard gewerkt aan verdere uitbreiding van de kabeldekking van Juize FM. De Programmaraad van Zuid-oost Flevoland heeft Juize FM geadviseerd voor het basispakket van 2005. Wanneer met daadwerkelijke doorgifte gestart wordt is nog niet bekend. Vanaf juli zal Juize FM waarschijnlijk ook via de UPC kabel in Fryslan te ontvangen zijn. De Programmaraad van Amsterdam heeft Juize FM als eerste reservezender aangewezen. Vanaf zaterdag ( 1 januari 2005) zal het station ook via de Astra te ontvangen zijn.

Juize.FM begon in juli als internetradiostation en is voortgekomen uit het gelijknamige programma van Radio 538. [R.S./Radio.NL]