Kink FM herdenkt vermoorde gitarist

Het KINK FM-radioprogramma ‘Heavy Alternative’ herdenkt vandaag (14 december) Dimebag Darrel in een speciale uitzending. Van tien tot twaalf zijn er interviews te horen met Pantera, komen er Nederlandse bands aan het woord en hoor je met name muziek van de legendarische gitarist.

Gitarist ‘Dimebag’ Darrell Abbott is tijdens een concert van de heavy metalband Damageplan afgelopen woensdagavond op het podium doodgeschoten. Dat gebeurde in de Amerikaanse stad Columbus in Ohio. 

Damageplan was net met het eerste nummer begonnen, toen de nog onbekende man het podium opstormde. De dader richtte zijn wapen het eerst op Abbott, die meerdere malen van dichtbij geraakt werd. Een getuige zei dat de man eerst Abbott en daarna de bodyguard neerschoot, die probeerde de dader te overmeesteren. “Als een politieman niet in de buurt was geweest, had het wel eens erger kunnen aflopen”, liet politiesergeant Brent Brent Mull weten. Abbott en zijn broer, drummer Vinnie Paul Abbott, waren originele leden van de met een Grammy genomineerde metalband Pantera. Deze band genoot begin jaren negentig een grote populariteit in Amerika. De politie van Columbus is een onderzoek gestart naar de toedracht van de schietpartij.
 
Heavy Alternative is HET radioprogramma voor de liefhebber van harde muziek. Iedere dinsdagavond van 22:00 tot 0:00 uur presenteren Frank Helmink en Peter van der Laan op KINK FM de nieuwste metalplaten, interviews en specials. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten