Lokale omroep WOS in Hoek van Holland

Sinds maandag 29 november 2004 wordt in de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland de lokale radiozender van de lokale omroep WOS (Westlandse Omroep Stichting) op de kabel doorgegeven. Sinds 8 april jl. werd al de tv-zender van de lokale omroep WOS doorgegeven in Hoek van Holland.

Sinds 1999 heeft het dagelijkse bestuur van de deelgemeente Hoek van Holland (onderdeel van Rotterdam) zich ingezet om de WOS via de kabel te kunnen ontvangen. Vanuit de inwoners van Hoek van Holland is er namelijk een grote behoefte aan meer nieuws uit het Westland. De Radio-omroep uit het Westland (een gebied waaraan Hoek-van-Holland grenst en dan ook nauwe banden mee heeft) was namelijk niet meer sinds de kabel te ontvangen nadat UPC de distributie van signalen via de kabel overnam van CAI Westland en het Rotterdamse TV-Pakket ging doorgeven.

Met instemming van het Commissariaat voor de Media en de Stichting Lokale Omroep Rotterdam (SLOR) is de WOS nu weer in Hoek van Holland te ontvangen via de frequentie 107.9. De omroepen van de Rotterdamse SLOR (TV en Radio) zijn hiermee niet meer via de kabel in Hoek van Holland te ontvangen. [JHV/UPC/Radio.NL]

Gerelateerde berichten