USA: Eigen radio talkshow voor Jerry Springer

De controversiële televisiepresentator Jerry Springer keert binnenkort terug naar de radio. Volgens de “Cincinnati Enquirer” gaat Springer dagelijks een drie uur durende radiotalkshow presenteren bij een lokaal station in Cincinnati, Ohio. Springer heeft hiervoor een één jarig contract gesloten met eigenaar Clear Channel.

Volgende maand zal WSAI, in Cinicinnati beter bekend als “Real Odies 1530” haar format wijzigen van Oldies naar Liberal Talk. Vanaf dan zal hij elke werkdag tussen 9 en 12 uur een talkshow gaan presenteren op het station, waarbij veel ruimte is voor reacties en telefoontjes van luisteraars.

Het nieuwe contract van Springer zal overigens geen gevolgen hebben voor zijn tv-show, die in Chicago wordt opgenomen. Op maandag, dinsdag en woensdag zal hij zijn radioshow vanuit de radiostudio’s van Clear Channel in Chicago presenteren, voordat hij z’n tv-show opneemt. Op donderdag en vrijdag zal hij zijn radioprogramma gewoon vanuit Cincinnati presenteren.

Volgens Springer is het niet uitgesloten dat zijn radioshow in de toekomst landelijk te horen zal zijn. Clear Channel is eigenaar van Premiere Radio Networks, een netwerk dat zogenaamde “syndicate” radioshows verzorgt populaire radiotalkshow presentatoren als Rush Limbaugh en Dr. Laura Schlessinger.

Springer begon zijn mediacarrière eind jaren ’70 als commentator bij het lokale rockstation WEBN in Cincinnati. In de jaren ’80 vertrok Springer naar de tv, waar hij zich van nieuwslezer opwerkte naar presentator van de populaire tv-talkshow “The Jerry Springer Show”. Recentelijk was Springer nog op de radio in Engeland te horen. Toen nam hij een weeklang een radioshow op het gouwe ouwe netwerk Capital Gold over.

De overstap van Springer naar de radio kan gezien worden als de volgende stap in zijn ambitie om weer terug de politiek in te gaan. Verleden jaar heeft Springer serieus overwogen om zich verkiesbaar te stellen als federaal senator voor Ohio. Hij blies dit plan af omdat hij merkte dat het publiek en vooral de pers hem niet serieus genoeg nam als politicus vanwege zijn tv-show.

Zijn website wordt echter nog steeds ge-updatet, en Springer geeft ruiterlijk toe dat hij zich nog steeds oriënteert op een politieke carrière. Hij zou interesse hebben voor het gouverneurschap van de staat Ohio, dat in 2006 vrij komt omdat de zittende gouverneur Bob Taft na twee aaneensluitende termijnen niet herkozen kan worden. Springer is jarenlang lid geweest van de gemeenteraad van Cincinnati, en sloot zijn politieke carrière daar af als burgermeester

Voor wie denkt dat het gouverneurschap van een staat als Ohio niet zoveel voorstelt: Ohio heeft 12 miljoen inwoners en is twee en een half keer zo groot als Nederland. De functie is dus vergelijkbaar met het premierschap in Nederland of België. En vergeet niet dat Arnold Schwarzenegger het redelijk doet in Californië, en dat oud-gouverneur Jesse Ventura een keurige gouverneur van Minnesota geweest is. [R.S./VRR/Radio.NL]

Gerelateerde berichten