NOS wil livewedstrijd vrijdag naar abonneezender

De publieke omroep NOS wil dat de live-wedstrijd uit de eredivisie op vrijdagavond de komende jaren alleen op abonneebasis te zien is. Alleen in dat geval blijft het eerste bod van de NOS op de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden staan. Dit meldt woensdag het Financieele Dagblad en is bevestigd door betrouwbare bronnen in Hilversum. Tot woensdagmiddag 17.00 uur hebben de geïnteresseerde partijen de tijd hun eerste bod op de pakketten rond de voetbalrechten te verhogen.

Alle partijen hebben op 6 december de gelegenheid gekregen hun eerste bod toe te lichten en vragen te stellen. De NOS liet weten een geconditioneerd bod te hebben gedaan en wil niet van de eigen voorwaarden afwijken. De publieke omroep eiste bijvoorbeeld redactionele onafhankelijkheid. De publieke omroep vindt het ook belangrijk dat de door de Eredivisie CV (ECV) voorgestelde live-wedstrijd op vrijdag niet op het open net te zien is. Dat concurreert minder met de open netten. De ECV, die de rechten voor de komende drie jaar verkoopt, zou het vrijdagpakket echter graag op het open net zien.

De NOS en Talpa, de investeringsmaatschappij van John de Mol, zijn elkaars concurrenten wat betreft de rechten voor de samenvattingen. Het is onbekend of die partijen in tweede instantie een hoger bod hebben ingeleverd. Op 22 december wordt duidelijk welke partij de samenvattingen de komende jaren gaat uitzenden. [Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten