Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe deejay’s naar ID&T Radio

Radio deejay’s Alex Oosterveen, Rob Spijker van Hot Radio en Jente Kater van Radio Veronica  maken in januari 2005 de overstap naar ID&T Radio. Ook TMF VJ Theo Nabuurs, beter bekend als ‘Mental Theo’ zal waarschijnlijk naar ID&T Radio gaan. Hij zal daar een middagprogramma maken tussen 16.00 en 19.00 uur op het vernieuwde ID&T.

Naam
Of het station ook de naam ‘ID&T Radio’ blijft houden is nog niet zeker. De geruchten gaan dat het station de naam ‘ID&T FM’ krijgt. Maar men is ook bezig om de oude naam Slam FM terug te krijgen, dit zou volgens diverse bronnen te maken hebben met oude schulden. Een aantal weken geleden werd al bekend dat er veel zou veranderen bij het landelijke commerciële radiostation ID&T. Per 1 januari 2005 zal het station compleet op de schop gaan.

Luistercijfers
Door de grote veranderingen hoopt het station in de toekomst betere luistercijfers te behalen. Volgens de laatste gegevens van Intomart GfK Continu LuisterOnderzoek heeft het station een markt aandeel van 0.5%. De eigenaar van het radiostation is daar niet tevreden mee. Door de grote veranderingen hoopt men dat het marktaandeel in de komende maanden flink zal stijgen. Hiervoor zal onder andere marketingcampagne gestart worden met veel publiciteits-stunts.

Format
Het format gaat veranderen richting ‘Top 40 dance’. ID&T wil meer popmuziek draaien met minder deejays. Hiervoor zullen speciale edits versies van bekende hits gemaakt worden. Inmiddels zijn de veranderingen nu al hoorbaar in het muziek format. Of het station zich hiermee aan de mediawet houdt is nog niet zeker. Het C.v.d.M. gaat dit nog onderzoeken. Wanneer het station zich niet aan de regels van de Mediawet houd kan ID&T haar etherfrequenties zelfs verliezen. Officieel mag ID&T naast dance muziek maar één Top 40-hit per uur draaien.

Het roer gaat om bij ID&T
Diverse radioprogramma’s zullen verdwijnen waaronder de mixprogramma’s en de avondprogramma’s. Daarnaast krijgt ID&T ook een geheel vernieuwde vormgeving en in het weekend krijgt het vernieuwde ID&T ook een eigen hitlijst. Robin Felderman, Erik van Kleef en Armin van Buren zijn de enige die blijven bij het nieuwe ID&T.

Soedesh Moerlie, programmaleider van ID&T Radio heeft inmiddels ook afscheid genomen van het station. Zijn taken zijn overgenomen door Directeur radio Michel de Winter, ook radiodirecteur ten tijde van Slam FM. Hij heeft de dagelijkse leiding op zich genomen. De Winter zal dit samen doen met oud ID&T-deejay’s Dennis Hoebee en Marcell Mijwaard, die onlangs na 7 maanden in de ziektewet te hebben gelopen zijn teruggekomen. Hoebee en Mijwaart zijn daarvoor aangesteld tot music-directors.

Duncan Stutterheim
Vanwege de grote onzekerheid over de toekomst krijgt ID&T veel vragen. Daarom heeft Directeur Duncan Stutterheim besloten om een interview met het publiek te geven. Tjeerd Bijnsdorp zal daarom 50 vragen verzamelen uit het publiek van ID&T die Duncan daarna begin januari zal beantwoorden. Het geeft Duncan de mogelijkheid om rechtstreeks uit te leggen wat hij met ID&T wil en waar ID&T voor staat, zonder dat er een journalist tussen zit die zijn eigen interpretatie eraan geeft. [Radiowereld.NL]