Nog witte vlekken op kaart Nickelodeon

In diverse gemeenten is de tv-zender Nickelodeon, waarop John de Mol eredivisievoetbal wil gaan uitzenden, niet te ontvangen. Nickelodeon fungeert momenteel nog als kinderkanaal. De Mol heeft aangekondigd de machtiging te willen gebruiken om een nieuwe zender te starten die ’s avonds uitzendt.

Kabelbedrijf UPC, dat in Gelderland vrijwel de enige aanbieder van televisie- en radiosignalen is, bevestigt dat Nickelodeon op dit moment nog in forse delen van deze provincie niet te zien is. In grote gemeenten als Tiel, Wijchen, Overbetuwe en Neder-Betuwe moeten de kijkers het nog zonder Nickelodeon stellen. In de West-Betuwe kunnen alleen de inwoners van de gemeente Geldermalsen naar de cartoons kijken. In het hele Land van Maas en Waal (gemeenten Druten en West Maas en Waal) ontbreekt de zender van De Mol. Ten westen van Nijmegen vermeldt alleen de gemeente Beuningen de zender.

De kijkers in het Land van Cuijk, waar aanbieder Essent Kabelcom de scepter zwaait, zijn verstoken van Nickelodeon. Enige uitzondering hier is het plaatsje Gassel (gemeente Grave).

Volgens Ronald van der Aart van UPC Nederland heeft het bedrijf oog voor de veranderende situatie rond Nickelodeon nu eigenaar De Mol de televisierechten voor de eredivisie heeft verworven. “We verwachten dan wel dat De Mol tijdig informatie geeft over de precieze plannen. Dan zouden we Nickelodeon of de opvolger daarvan per 1 juli ook in de Betuwe op de kabel kunnen brengen.” [Gelderlander/Radio.NL]

Gerelateerde berichten