NOS doet live verslag van plechtigheden rondom Prins Bernhard

NOS Actueel doet zondag 5 december op Nederland 2 (11.40-13.40 uur) rechtstreeks verslag van het overbrengen van het lichaam van Prins Bernhard van Paleis Soestdijk naar Paleis Noordeinde in Den Haag.
Maandag 6 december (12.00 – 14.30 uur) is er onder meer een rechtstreeks verslag te zien van een bijzondere Verenigde Vergadering van de Staten Generaal, waarin de overleden prins wordt herdacht. De centrale presentatie van beide uitzendingen is in handen van Maartje van Weegen.

Zondag 5 december
Centraal in deze NOS-uitzending staat het rechtstreekse verslag van de overbrenging van het lichaam van Prins Bernhard van het woonpaleis Soestdijk naar Paleis Noordeinde in Den Haag. Koningin Beatrix en de prinsessen Margriet, Irene, Christina en Pieter van Vollenhoven begeleiden hun overleden (schoon)vader naar Den Haag.

De NOS zal de overbrenging niet in haar geheel live uitzenden. De uitzending begint om 11.40 uur, ruim een kwartier voor het moment waarop de rouwstoet Paleis Soestdijk verlaat en de tocht naar Paleis Noordeinde aanvangt. Rond 12.10 uur – als de stoet de snelweg opdraait,  wordt de biografie van Prins Bernhard uitgezonden. Omstreeks 13.00 uur, vlak voor aankomst in Den Haag, wordt de live-verslaggeving weer opgepakt. Rond 13.20 uur is de aankomst op Paleis Noordeinde voorzien. De presentatie van deze uitzending is in handen van Maartje van Weegen.

Maandag 6 december
Op 6 december start de NOS om 12.00 uur met een rechtstreekse uitzending vanuit Den Haag. Vanaf 12.15 uur is er een verslag te zien van een bijzondere Verenigde Vergadering van de Staten Generaal vanuit de Ridderzaal in Den Haag. Bij deze vergadering zijn ministers en staatssecretarissen aanwezig. Tussen 13.00 en 14.00 uur is er aandacht voor de relatie die Prins Bernhard had met de politiek. Onder meer oud-premiers spreken over de prins. Vanaf 14.00 uur zijn er rechtstreekse beelden van het betonen van rouwbeklag door genodigden, waaronder veel (oud) prominenten uit de Nederlandse politiek. Onder meer ministers van Staat, het kabinet en kamerleden nemen afscheid van de prins in de chapelle ardente in Paleis Noordeinde.

Ook in deze uitzending van NOS Actueel is de centrale presentatie in handen van Maartje van Weegen. Ferry Mingelen is aanwezig bij de Ridderzaal. Te gast is Jeltje van Nieuwenhoven, politica, oud-kamervoorzitter en sinds kort gedeputeerde in de Provincie Zuid-Holland.

5 december: 11.40 – 13.40 uur
11.40 uur, aanvang live-uitzending
12.00 uur, begin overbrenging Prins Bernhard van Soestdijk naar  Noordeinde;
12.10 uur, biografie Prins Bernhard
13.00 uur, vervolg live verslaggeving tocht;
13.15 uur, aankomst stoet op Paleis Noordeinde;

6 december: 12.00 – 14.30 uur
12.00 uur, aanvang uitzending
12.15 uur, verslag bijzondere Verenigde Vergadering van de Staten Generaal
13.00 uur, relatie Prins Bernhard met de politiek
14.00 uur, rouwbeklag door genodigden, waaronder veel (oud) prominenten uit de Nederlandse politiek.

Radio
Ook op Radio 1 doet de NOS verslag van de diverse plechtigheden. Op 5 december is er aandacht voor het vertrek van de stoet vanaf Paleis Soestdijk naar Den Haag. Ook van de aankomst zal live verslag worden gedaan. Op 6 december is in het Radio 1 Journaal vanaf 12.15 uur een live verslag te horen van de  bijzondere Verenigde Vergadering van de Staten Generaal vanuit de Ridderzaal in Den Haag

Internet
NOS Internet doet via Nos.nl ook live verslag van de plechtigheden aanstaande zondag en maandag. De live streaming geldt zowel voor het televisiebeeld van Nederland 2 als voor het radiosignaal van Radio 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten