Ontbreken vergunningen remt digitale radio

Nederland loopt in vergelijking met andere landen achter met digitale radio omdat de benodigde vergunningen nog niet zijn verleend. Hoewel in de meeste Europese landen de frequenties voor ‘digital audio broadcasting’ (dab), de digitale opvolger van FM, al zijn uitgegeven, is Nederland hier altijd nog niet mee gestart.

Dit schrijft minister Laurens Jan Brinkhorst (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer die dinsdag openbaar is gemaakt.  “In de meeste Europese landen zijn al dab-frequenties uitgegeven”, aldus Brinkhorst. “Nederland loopt achter met de invoering van dab. Het gaat bij dab om een startende markt en de uit te geven vergunningen zijn mede bedoeld om de ontwikkeling van dab mogelijk te maken.” Lees verder in het DAB Dossier.

Gerelateerde berichten