Record aantal inzendingen NL Awards

Tijdens een galadiner op donderdag 24 februari 2005, de eerste dag van de jaarlijkse Regionale RTV Dagen in Lattrop worden voor de derde keer de NL-Awards worden uitgereikt. De NL Awards, een onderscheiding voor het ‘beste regionale radio- en tv-programma van het afgelopen seizoen’, is in het leven geroepen door het hoofdredacteurenoverleg van de regionale omroepen. Het doel is om de kwaliteit van de regionale programma’s onder de aandacht te brengen en te belonen.

Alle regionale omroepen hebben in totaal 73 programma’s ingezonden. Daaruit worden 18 programma’s geselecteerd in vier categorieën: nieuws, sport, achter­grond en varia. Per categorie is een prijs voor radio en voor tv beschikbaar.

Voor de beoordeling van de programma’s is een onafhankelijke jury geformeerd, bestaande uit programmamakers van de regionale en landelijke omroepen en docenten journalistiek en mediastudies. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten