Standbeeld Albert Mol onthuld

Een bronzen buste van Albert Mol is donderdag in Amsterdam onthuld. Dit gebeurde om 16 uur in het Nieuwe de la Mar-theater door Jeroen Krabbé, goede vriend van Mol. Het standbeeld werd door kunstenaar Martin Abspoel gemaakt in opdracht van Henk Krol, vriend en hoofddirecteur van de Gay Krant.

Onder anderen Joop Braakhekke, Jan des Bouvrie en Pleunie Touw waren aanwezig bij de onthulling van het beeld. Acteur / danser / schrijver Albert Mol overleed op 9 maart in Amsterdam aan het knappen van een bloedballon in zijn maag. Albert Mol is 87 jaar oud geworden.

Mol nam in de jaren vijftig een prominente plaats in in de programmering van het Nieuwe de la Mar-theater, vandaar dat gekozen is voor deze locatie. Hij was een van de eerste bekende Nederlanders uit zijn tijd die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit. Mol is bij het tv-publiek waarschijnlijk het bekendst geworden door zijn optreden in het panel van het spelletjesprogramma ‘Wie van de Drie?’. Het beeld krijgt een prominente plek in de hal van het Amsterdamse theater. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten