USA: Ex-“Monkee” nieuwe ochtendjock op CBS FM New York

Vanaf volgend jaar zal Micky Dolenz, voormalig zanger en drummer van de “Monkees”, de ochtendshow op het gouwe ouwe station CBS FM 101.1 (WCBS) in New York voor zijn rekening nemen. Dit heeft eigenaar Infinity vorige week bekend gemaakt.

In oktober van dit jaar schoof Dolenz al een keer aan bij de ochtendshow op CBS FM. Dit is zo goed bevallen, dat het station Dolenz heeft binnen gehaald als nieuwe ochtendjock. Volgens Chad Brown van CBS FM is Dolenz een geweldige entertainer en is hij, dankzij zijn uiteenlopende achtergrond en positieve kijk op het leven, de perfecte man voor in de ochtend. “Nadat Dolenz in oktober langs was geweest, beseften wij onmiddellijk dat Micky een speciale band met onze luisteraars had. De telefoons stonden roodgloeiend en luisteraars hadden het dagen later nog steeds over hem. Wij wisten dat wij die dag iets speciaals hadden en zijn blij dat we Micky aan ons programma schema kunnen toevoegen.”

Ook Dolenz is enthousiast over zijn nieuwe baan. “Toen ik 12 jaar oud was, soldeerde ik mijn eigen zender in elkaar en zond weerberichten uit voor mijn moeder in de keuken. Sindsdien droom ik van een eigen radioprogramma. Deze droom gaat eindelijk in vervulling.”

Micky Dolenz startte zijn carrière al op 10 jarige leeftijd, toen hij in het TV programma “Circus Boy”. Pas echt bekend werd hij in de jaren ’60 toen hij deel uit maakte van de “Monkees”. De “Monkees” begon als TV programma over een rock ’n roll band, maar werd ook op muzikaal gebied een succes. In totaal bracht hij samen met Peter Tork, Davy Jones en Mike Nesmith negen albums uit, waarvan er wereldwijd 65 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Populaire hits van de Monkees waren o.a. “I’m a believer” en Daydream Believer”. In de jaren ’70 leende Dolenz zijn stem uit aan populaire tekenfilmseries als “Scoobee-Doo” In deze serie verzorgde hij de stem voor de “Funkie Phantom”. Recentelijk speelde Dolenz een rol in de Broadway musical “Aida”.

CBS FM is het enige oldiesstation in New York. Dankzij radioveteranen als Bob Shannon, Steve O’Brien en Harrie Harrison geniet het station van een grote groep trouwe luisteraars. Het station staat dan ook altijd steevast in de Top 10 van best beluisterde stations van New York City. Officieel is het station alleen via internet te beluisteren voor abonnees van AOL. Maar ook voor niet leden is het mogelijk om te luisteren.
Plak hiervoor het volgende adres in Winamp (versie 5 of hoger): uvox://64.236.34.163/stream/6971

Overigens is het nieuwszusje van CBS FM op de middengolf, WCBS Newsradio 880, gisteren begonnen met streamen via het internet. Deze uitzendingen zijn wel voor iedereen toegankelijk. Het is daarmee het eerste station van radiogigant Infinity dat met een openbare stream terugkeert. [R.S./Radio.NL]

Gerelateerde berichten