‘Zeg ‘ns Aaa’ op eerste kerstdag

De bekende jaren tachtig comedyserie ‘Zeg ‘ns Aaa’ keert eenmalig terug bij de Vara op televisie. Op eerste kerstdag is de registratie van het theaterstuk rond de serie bij de omroep te zien.

De originele cast, bestaande uit onder anderen Carry Tefsen als huishoudster Mien Dobbelsteen, Sjoukje Hooymaayer als dokter Van der Ploeg en Hans Cornelissen als haar zoon, wordt in de theaterversie bijgestaan door twee nieuwe personages.

Een van die nieuwe karakters is de moeder van Mien, gespeeld door Coby Timp. Acteur John Leddy, die in de serie Miens man Koos speelde, had geen zin zijn personage nog een keer op de planken te herhalen. De voorstelling ging in september vorig jaar in première en trekt sindsdien veel volle zalen.

‘Zeg ‘ns Aaa’ begon in 1980 en bleef tot 1993 een van de succesvolste comedyseries van de Nederlandse televisie. Wekelijks keken vijf tot zes miljoen mensen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten