Artiesten maken benefietsingle voor Azië

Een grote groep Nederlandse artiesten gaat een benefietsingle maken voor de slachtoffers van de zeebeving in Zuidoost-Azië. Dat heeft producent T. van Rongen van Red Carpet Entertainment donderdag gezegd. De single wordt donderdag 6 januari gepresenteerd aan het slot van de grootse televisie-uitzending op Nederland 2, RTL4 en SBS6.

Het nummer heet ‘Als je iets kan doen’ en is gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis. Het lied wordt ingezongen door onder anderen Mathilde Santing, Ali B, Trijntje Oosterhuis, Freek de Jonge, Tim Akkerman van Di-Rect, Sharon den Adel van Within Temptation, Jan Smit en Do. Jean van de Velde zal de videoclip bij het nummer regisseren.

‘Als je iets kan doen’ wordt donderdagavond tegelijkertijd op de drie tv-zenders en op de radiozenders Radio 3FM, Yorin, Noordzee FM, Radio 10 Gold, RTL FM en Radio 538 gepresenteerd. De single moet vrijdag 7 januari in de winkel liggen. De totale opbrengst van het nummer gaat naar giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. [Telegraaf/Radio.NL]