Headlines uit de krant: vrijdag 18 februari

Niet alleen Coca Cola en McDonalds geven veel geld uit aan merkbekendheid. Ook publieke omroepen doen dat. Vorige week nog gaf BNN een eigen Merkboek uit. De KRO heeft de campagne ‘de tien beloften’. En dat zijn nog maar twee voorbeelden.

Maar gaan de Publieke Omroep en name branding samen? Lees verder

Tanja
Actrice Tanja Jess gaat de vierde editie van het televisieprogramma Temptation Island presenteren. Dat maakte Veronica, de omroep die de serie uitzendt, donderdag bekend. Tanja Jess is onder meer bekend van rollen in de soaps Goede Tijden Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen, Costa en de payboy. Lees verder

WRR-rapport
Het mediarapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid is naïef, schiet op een aantal punten tekort en is te veel een studeerkamermodel. Kritiek die niet uit de omroepwereld komt, maar uit academische en cultuurpolitieke hoek. Oud-KRO directeur Gerard Hulshof, lid van de Raad voor Cultuur, wil nog geen definitief oordeel over het rapport vellen. De Raad voor Cultuur moet in april een advies geven aan staatssecretaris Medy van der Laan over de media. Lees verder

NDC
De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC), uitgever van de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden, probeert door een samenwerking met verzekeraar Meeùs de huidige abonnees vast te houden. Dat hebben de NDC en Meeùs donderdag gezegd. Lees verder

Daalmeijer
Nog maar kort geleden kreeg Joop Daalmeijer bij zijn vertrek als netcoördinator van Nederland 2 de opdracht om de nieuwe themakanalen van de Publieke Omroep op te zetten. Nu wordt hij hoofdredacteur van de Wereldomroep. Lees verder

Guzman
Cabaretier Javier Guzman is woensdagavond op de Amsterdamse Zeedijk in elkaar geslagen en moet daardoor een aantal optredens afzeggen. Lees verder

Wereldomroep
Als je de kranten in 2003 moest geloven zou de Wereldomroep in binnenkort verdwijnen. Het blijkt mee te vallen. Aan de noordkant van het Media Park gaan de radio-, tv- en internetactiviteiten nog gewoon door. In diverse talen en met tientallen miljoenen luisteraars over de hele wereld. Jan Hoek is er sinds kort algemeen directeur. Lees verder

WRR
Het mediarapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) zorgde voor enige deining in Hilversum. De rol van de publieke omroepen zou beperkt worden tot, vooral, opinie en achtergronden programma’s. Waarbij ze concurrentie kunnen krijgen van andere maatschappelijke organisaties. Maar hoe realistisch is dat? Lees verder

Beest
Stanley Burleson wordt het Beest in Belle en het Beest. De meest succesvolle mannelijke musicalacteur van ons land heeft gisteren ’ja’ gezegd tegen regisseur Glenn Casale. Joop van den Endes directeur Erwin van Lambaart is ontzettend gelukkig. Lees verder

VN
Emile Fallaux (60) wordt de nieuwe hoofdredacteur van het blad Vrij Nederland (VN). Eind maart begint hij met dat werk zo bepaalde de VN-redactieraad deze week. Fallaux volgt interim-hoofd Gerard van Westerloo op. ,,God mag weten waarom ik het ga doen. Ik had me namelijk voorgenomen nooit meer een vaste betrekking te aanvaarden, want mijn leven zag er buitengewoon prettig uit. Maar ik ben opgegroeid met VN, dus toen die redactie aanklopte, ging ik overstag” Lees verder

RD
De redactieraad van het Rotterdams Dagblad (RD) heeft een eigen plan gepresenteerd voor de toekomst van een aantal dagbladen in de Randstad, waaronder deze krant. Aan de leiding van uitgever PCM, waartoe het RD behoort, overhandigde de raad het plan ‘Op alle markten thuis’. Lees verder

DeltaFM
De lokale radiozender in de gemeente Twenterand, Delta fm, wil nog voor juni beginnen met het uitzenden van haar radioprogramma’s via het internet. De komende maanden wordt onderzocht wat de totale investeringskosten zijn en wat allemaal verder bij komt kijken om via internet uit te zenden. Programmaleider M. Elzinga van Delta fm legt uit dat het idee niet zomaar uit de lucht is komen vallen. ‘We zijn eigenlijk al vanaf de start van internetradio, zo’n drie a vier jaar geleden, aan het kijken of wij daar ook iets mee kunnen doen’, aldus Elzinga. Lees verder