Klaas Samplonius hoofd ledenorganisatie Tros

Klaas Samplonius wordt per 1 mei 2005 hoofd van de ledenorganisatie van de TROS. De benoeming moet volgens de omroep worden gezien in het licht van de zwaardere rol die de vereniging TROS zal gaan spelen.

Klaas Samplonius is al bijna twintig jaar werkzaam voor de TROS, zowel bij radio als televisie. Op dit moment is hij nog hoofdredacteur van de actualiteitenrubriek TweeVandaag.

TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd: “Wij zien de vereniging als de meest geschikte uitvalsbasis voor nieuwe ontwikkelingen, die door de TROS worden geïnitieerd. Essentieel daarbij is in dit verband ook  de worteling van onze omroep in de maatschappij. TROS wil de Nederlandse burgers en hun voorkeur centraal stellen en met hun invloed tegenwicht geven aan de centralistische en aanbodgerichte tendensen binnen de Publieke Omroep.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten