Roddeljournalisten vinden elkaar op internet

Op het internet is donderdag een nieuwe roddelsite online gegaan. Het showbizznieuws op zijonline.nl wordt in het geniep gevoed door journalisten van de zogeheten entertainmentbladen in Nederland. Zij willen volgens hoofdredacteur Leo van Rooijen (ex-Story) niet meer langer wachten met de roddel voordat hun eigen blad uit komt.

,,Zolang ik niet bekend maak om welke journalisten het gaat, verwacht ik geen problemen”, verklaart Van Rooijen, die in 1999 vertrok als hoofdredacteur van Story. Volgens hem was het idee van de internetsite van dezelfde journalisten afkomstig die nu zonder toestemming van hun dagelijkse broodheer het nieuws aan een andere uitgever leveren. ,,Radio en televisie krijgen steeds meer shownieuwsrubrieken, waardoor de wekelijks verschijnende roddelbladen het nakijken hebben. Dat konden die journalisten niet meer aanzien”, verklaart van Rooijen. [Antenne2/Radio.NL]

Gerelateerde berichten