Search
Close this search box.

Artiesten eren Willeke Alberti op Radio 2

Acda en de Munnik, Guus Meeuwis, Karin Bloemen, Maud, Paul de Leeuw & Jamai, Sarah Bettens, Jan Tekstra en Simone Kleinsma geven op maandag 28 maart in het Koninklijk Theater Carré een muzikale hommage aan Willeke Alberti.

Radio 2 Zendtijd Prijs 2005
Tijdens het Radio 2 Gala van het Nederlandse lied brengen de collega’s bekende en onbekende nummers uit haar oeuvre, daarbij begeleid door het Metropole Orkest. Willeke Alberti ontvangt die dag de Radio 2 Zendtijd Prijs 2005.

Live op Radio 2
Het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied wordt op tweede paasdag van 14.00 tot 18.00 uur rechtstreeks uitgezonden op Radio 2.

Registratie op Nederland 1
Op zaterdag 2 april is bij de KRO op Nederland 1 om 21.00 uur een registratie van het concert te zien.

De Radio 2 Zendtijd Prijs 2005 wordt jaarlijks toegekend door Radio 2 en Conamus aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio.

Het is de zesde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerder werden Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Herman van Veen, Ramses Shaffy en Frank Boeijen geëerd voor hun oeuvre. De Radio 2 Zendtijd Prijs bestaat, naast het eerbetoon van collega-artiesten, uit een bronzen beeld gemaakt door kunstenaar Evert den Hartog. 

Het Weekeinde van het Nederlandse Lied
Tijdens het weekend van het Nederlandse Lied op Radio 2 van zaterdag 26 maart t/m maandag 28 maart zal op Radio 2 tijdens het paasweekeinde uitsluitend Nederlandstalige muziek worden gedraaid. Iedere avond is een live-concert te horen uit het eigen Radio 2-archief. Op zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur wordt de Top 50 van het Nederlandse Lied uitgezonden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten