Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ellen ten Damme niet naar Songfestival

Ellen ten Damme is zaterdagavond niet tot de finale doorgedrongen van de verkiezing van de Duitse inzending voor het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse zangeres was al snel in de Duitse race naar Kiev uitgeschakeld.

Ten Damme deed mee met het door de Duitse zanggoeroe Udo Lindenberg geschreven nummer ‘Plattgeliebt’. De Duitse inzending voor Eurovisie 2005 wordt de 22-jarige Gracia met het lied ‘Run & Hide’. Zij is in Duitsland bekend geworden door de Duitse versie van ‘Idols’, die daar ‘Deutschland sucht den Superstar’ heet.

Lindenberg kwam gewapend met een pistool het podium op om Ten Damme aan te kondigen. Volgens hem is Ten Damme ‘de heetste vrouw die hij ooit gezien heeft’. De zangeres kon het zaterdagavond niet laten één maal in het refrein het aangepaste ‘Plattgeliebt’ te vervangen door het controversiële ‘Plattgefickt’, dat ‘platgeneukt’ betekent.

“Het anti-oorlogsnummer gaat over een man die niet naar Irak kan, omdat ik hem heb platgeneukt. Maar de titel hebben we van de organisatie moeten veranderen in ‘Plattgeliebt'”, aldus de zangeres eerder in een interview.

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op 21 mei in Kiev. De Nederlandse eer wordt door Glennis Grace verdedigd met het lied ‘My impossible dream’. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten