Headlines uit de krant: dinsdag 8 maart

Alberto Stegeman (34) is programmamaker bij zijn eigen Noordkaap tv – producties in Steenwijk. Hij maakte voor SBS 6 de achtdelige serie Undercover in Nederland, die zondagavond begint. Stegeman, geboren in Almelo, maakt al jarenlang programma’s voor regionale zenders.

Bij SBS 6 zette hij zijn handtekening met de serie over plattelandsfeesten Oerend hard. Zijn geheim? Zijn Twentse roots. Lees verder

SBS6
Onthutsende televisie uit probleemwijken, beloofde SBS6 in een nieuwe tv-serie. Deel één, afgelopen dinsdag, draaide om Assen-Oost. ,,Respectloos en weerzinwekkend”, meent de gemeente. De helft van het college van burgemeester en wethouders woont in Assen-Oost. Is dat tuig? We weten het niet, want hun is niets gevraagd. De tv-makers van SBS6 hebben in Assen-Oost slechts enkele buurtbewoners uit twee straten de vraag voorgelegd wat ze doen in het dagelijks leven. Hun antwoord, veelal met een blik bier in de hand, kwam neer op: uitkering ophalen of stelen. Zie daar, Assen-Oost was geschetst. Lees verder
  
Dirigent
De Amerikaans-Roemeense dirigent Sergiu Comissiona is zaterdag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn impresariaat Interartists bv in Den Haag. Van 1983 tot 1989 was Comissiona chefdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest Hilversum. Lees verder

BBC
De BBC is onder vuur komen te liggen nadat vrijdag bekend werd dat de Britse publieke omroep een veroordeelde misdadiger heeft betaald voor diens verhaal over een dodelijke schietpartij. Volgens de BBC was dat de enige manier om een afgewogen documentaire over de zaak te maken. Lees verder

MP3
De Russische downloadsite Allofmp3.com lijkt de dans voorlopig te ontspringen. De autoriteiten gaan niet over tot vervolging. Dat meldt althans het Russische persbureau Tass op basis van goed ingevoerde bronnen. Als Allofmp3.com inderdaad niet strafrechtelijk vervolgd zou worden, betekent dat een forse tegenvaller voor de gevestigde muziekindustrie. Lees verder

Illegaal
De FIOD-ECD heeft bij invallen in veertien videotheken in Rotterdam ruim 140.000 illegaal gekopieerde dvd’s en cd’s in beslag genomen. Het gaat voornamelijk om illegale kopieën van zogenoemde ‘Bollywood-films’, zo stelt de fiscale opsporingsdienst in een verklaring. Daarnaast werd ook westers repertoire aangetroffen, waaronder films die officieel nog niet in Nederland op dvd te verkrijgen zijn. Lees verder

TMF
Rapper Ali B en het rapduo Lange Frans & Baas B maken de meeste kans op 1 april met een TMF Award naar huis te gaan. Zij zijn elk drie keer genomineerd, bleek zondag in de Melkweg in Amsterdam tijdens de bekendmaking van de nominaties. Van de internationale artiesten is R&B-zanger Usher met drie nominaties de grootste kanshebber. Lees verder

538
Froukje de Both (32) groeide op in allesbehalve een mannenwereld. Zonder een vader en broers in huis, werd ze door haar moeder opgevoed. Toch houdt de sympathieke actrice/presentatrice zich alweer ruim twee jaar prima staande in de radiowereld, waar mannelijke dj’s in de meerderheid zijn. Sterker nog, Froukje is de enige vrouwelijke dj bij Radio 538, het station waar zij sinds gisteren zelfs twee programma’s heeft. “Yorin-collega Robert Jensen belt mij wel eens in de uitzending. Maar zijn seksgrappen vind ik hooguit aandoenlijk.” Lees verder